Atlétika
Vári Péter

Egy ponttal kaptunk ki

Publikálva: 2017.09.24 Frissítve: 2017.09.24

Hullámzó, szoros mérkőzést játszott Győrben az MTK Törökbálint, aminek a vége sajnos egypontos vereség lett.

Agrofeed SzE Győri KC – MTK Törökbálint 72-71 (18-11, 15-19, 17-20, 22-21)

Győr, Városi Egyetemi Csarnok

Szabó Tibor büntetőivel 3 ponttal vezetett az MTK Törökbálint, amikor a hazaiak centere, Nárai, triplával egyenlített. A játékrész derekánál Szabó már 7 pontot termelt, amikor 7-9 volt az állás, azaz kettővel mentek a kék-fehérek. Ekkor ő pihenőt kapott, és Baross Kristóf állt a helyére. Megváltozott a játék képe, és a negyed végén 18-11-re a hazaiak álltak jobban.

A második periódusban Bognár Mátyás triplája révén elindult a törökbálinti felzárkózás, és a hatodik percben, Jakab Péter büntetőivel, át is vették a vezetést (22-23). Nőhetett volna az előny, ám Jakab labdaszerzése után Bognár ziccerkísérletét Csaba óriási blokkolással meggátolta, a kontrából pedig a végig kitűnően tüzelő (végül 6-ból 5 tripláig jutó) Gál hárompontosa következett. Úgy tűnt, hogy a jelenetsor kissé megfogta az MTK-t, és egy perccel a félidő vége előtt 9 ponttal meglépett a Győr (33-24). Jakab és Bognár hármasai révén azonban közelebb férkőzött együttesünk, így a hazaiak 33-30-ra vezettek a nagyszünetben.

Fordulás után feljavult az addig sok hibával tarkított mérkőzés színvonala, és jó, izgalmas második félidőt láthattunk. Egy darabig néhány ponttal a Győr vezetett, de öt perc elteltével, Bihari Máté kosarával, újra vezetéshez jutott az MTK Törökbálint (42-43). Oda-vissza estek a kosarak, a záró periódus előtt döntetlenre állt a mérkőzés (50-50).

Továbbra is kosár adok-kapok zajlott, a mieink közül Bihari, Mohay Péter és Boinitzer Dávid volt eredményes. Amikor Mohay szép megmozdulása után 4 ponttal vezettünk, már-már nagynak tűnt a különbség (55-59). Egy perc múlva 59-59, majd 63-59 volt az állás. Három perccel a mérkőzés vége előtt 5 ponttal megugrott a Győr (68-63). A sorban azonban Bihari, Jakab majd Boinitzer kosarai következtek, így máris mi vezettünk (68-69). Utána 70-69, 70-71, majd 72-71 állt a sormintában. A mi szempontunkból rosszkor fújták le a mérkőzést, éppen nekünk volt eggyel kevesebb pontunk.

Simon Nándor szakmai vezető: – Több feladattal is szembeállított a sors minket ezen a mérkőzésen. Volt, amit jól, és volt, amit csak elégségesen oldottunk meg. Elsősorban magunknak köszönhetően lehetőségünk nyílt, hogy végjáték helyzetben ismét kipróbálhassuk magunkat. Most még úgy érzékelem, van még mit tennünk annak érdekében, hogy képessé váljunk arra, hogy átbillentsük a mérleg nyelvét a saját oldalunkra. A hétvégi pihenőnk után ismét munkába lendülünk, és több hasznos tapasztalattal a hátunk mögött szerdán a TF csapatát fogadjuk majd hazai pályán.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!