Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Egy pontra futotta (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.04.12 Frissítve: 2017.04.12 Labdarúgás

Pontosztozkodással ért véget a Haladás elleni mérkőzés.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1364 néző
Vezette: Solymosi Péter (Buzás, Albert, Szalai, Szabó, Gaál)

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Grgics, Poór, Okuka – Nikházi (Martínez 61.), Kanta, Borbély (Schäfer, 86.), Vass, Kolomoec (Varga, 77.) – Torghelle
Vezetőedző: Tamási Zsolt

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri – Kovács, Jancsó (Kiss Bence, 79.), Iszlai – Rácz (Schimmer, 90.), Hidvégi (Kiss Tamás, 65.), Mészáros
Vezetőedző: Mészöly Géza

A mérkőzés első harmada nagyrészt eseménytelenül telt, egy-két kemény belépőn kívül, melyek jelezték, hogy mindkét együttes számára fontos mérkőzésről volt szó. A hazai publikum először a 22. percben emelhette fel a hangját, amikor Kolomoec beadását Torghelle tette Borbély elé, akinek a ballábas próbálkozása jócskán elkerülte a kaput.

A vendégek pár perccel később veszélyeztettek igazán először, de Polgár beadásáról Hidvégi épphogy lemaradt. A 33. percben következett a félidő legnagyobb lehetősége: Vasst buktatták harminc méterre a kaputól, a megítélt szabadrúgást pedig Borbély remekül csavarta a rövid felső irányába, de Király óriásit védett.

A játékrész hajrájában nagyobb helyzet már nem alakult ki. A Haladás szervezetten védekezett, sokszor összes mezőnyjátékosával saját térfelén, így az MTK hiába birtokolta többet a labdát, igazán nagy lehetőségig nem tudott eljutni.

A nagyszünetben az egyesület elnöke, rövidpályás gyorskorcsolyázónkat, Liu Shaoangot köszöntötte, aki a torinói Európa-bajnokságon 1000 és 1500 méteren második lett, míg a rotterdami világbajnokságon, 1000 méteren, valamint váltóban szerzett ezüstérmet, illetve négy aranyat hozott a korsztályos világbajnokságról.

A második félidő első helyzete az 52. percben jött, amikor Baki fejelte mellé Kanta élesen bekanyarodó szögletét. Picivel később Bakit tüntették el a tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt. Három perccel később Torghelle cselezte szépen tisztára magát, majd lőtt ballal, de megpattanó lövése a keresztlécen landolt.

A két csapat sokkal nagyobb iramot diktált a második félidőben; a 62. percben Kovács próbálkozott távolról, de lövése fölé repült. Tíz perccel később Baki beívelését Kolomoec csúsztatta meg, de középen senki nem érkezett az ígéretes labdára.

Rögtön ezután, a másik oldalon Mészáros léphetett ki nagy helyzetben, de kisodródott, így Petkovics hárította próbálkozását. A hajrában egyre jobban nyomott az MTK, míg a Szombathely úgy tűnt, elégedett lenne egy ponttal.

A 93. percben Vass felívelése után Torghelle fejelte le Schäfer elé a labdát, aki jobbra húzott, majd elesett a tizenhatoson belül. Solymosi sporttárs úgy látta, hogy a fiatal játékos színészkedett, ezért sárga lappal jutalmazta. Ez volt a mérkőzés utolsó történése, így egy ponttal kellett beérnie a kék-fehéreknek.

Tamási Zsolt:A Haladás fegyelmezett, zárt védekezését nem tudtuk feltörni, nagy taktikai csata volt. Hiányzott a minőség a támadózónában, ami ahhoz kellett volna, hogy áttörjünk ezen a falon. Az 53. percben úgy éreztem, hogy tiszta tizenegyest nem adtak meg nekünk, ami mellett most már nem tudok elmenni.
Mészöly Géza: – A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy nem állunk jól a csatárokkal, így nehéz mérkőzésre számítottunk. Nem igazán sikerült a támadójátékunkat érvényesíteni, mert nem volt kellő átütőerőnk, de a védekezésünk rendben volt. El kell ismernem, hogy nem volt látványos a játékunk, de fontos egy pontot szereztünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!