Atlétika
Krizsán Xénia

Egy pontot ért a huszáros hajrá (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.05.06 Frissítve: 2018.05.06 Kézilabda

Pontosztozkodással ért véget a Békéscsaba elleni bajnokink.

MTK Budapest–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 30-30 (15-17)
Elektromos Csarnok, 200 néző
Vezette: Bacs, Bóna

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 5 (3), Karnik 8 (2), Sallai, Szádvári 4, Slakta 3, Kovács G., Barna 4, Kuti, Mód, Dakos 5, Termány, Gorilszka 1 (1)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE: Györkös, Popovics – Szarka, Bottó 2, Vukaljovics, Gidai 1, Giricz, Szögi 4 (3), Zöldi-Tóth 4, Walfisch 11, Mihálffy, Kovács A., Kovacsevics 4, Pintér Zs., Farkas K.
Vezetőedző: Horváth Roland

Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 3/3
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 2-4; 13. p.: 8-7; 25. p.: 12-12; 32. p.: 15-18; 45. p.: 21-27; 56. p.: 27-29

A K&H női kézilabdaliga 24. fordulójában csapatunk a EUbility Group-Békéscsabai ENKSÉ-t látta vendégül az Elektromos Csarnokban.

A remek formának örvendő, legutóbbi hat meccséből négyet megnyerő Békéscsaba ezúttal is jól kapta el a rajtot, hamar kétgólos előnyre tett szert. Leszakítani azonban nem tudta mieinket a vendégcsapat, sőt, a tizedik percben – Szádvári Kriszta második találatát követően – már nálunk volt az előny. A folytatás is hullámzó játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy góllal, de igazság szerint mindkét együttes túl sok hibát vétett ahhoz, hogy le tudja rázni ellenfelét. A játékrész hajráját a lila-fehérek bírták jobban, így kétgólos vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (15-17).

A második félidőben percről-percre nőtt a – hibáinkat könyörtelenül megbüntető – Békéscsaba előnye. Szemmel láthatóan nagy terhet rótt játékosainkra a legutóbbi két-három meccs sikertelensége: rengeteg pontatlanság, eladott labda borzolta a kék-fehér drukkerek idegeit. A játékrész derekán már hat gól volt a vendégek előnye, elúszni látszott a mérkőzés. A lányok szerencsére nem így gondolták: elképesztő hajrát produkálva ledolgozták hátrányukat, és Karnik Szabina utolsó percben szerzett góljával egyenlíteni tudtak (30-30).

A találkozót követően csapatunk tagjai dedikált mezzel lepték meg ifjú szurkolónkat, Bilász Tibort.

Golovin Vlagyimir tanítványai legközelebb május 19-én, a Vasas ellen lépnek pályára az Elektromos Csarnokban.


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!