Karate
Hárspataki Gábor

Egy pont Diósgyőrből

Publikálva: 2018.09.28 Frissítve: 2018.09.28 Labdarúgás női

Korán vezetést szereztünk, de nem tudtuk megőrizni előnyünket.

DVTK–MTK Hungária FC 1-1 (0-1)
DVTK Stadion, 1206 néző
Vezette: Gaál Gyöngyi (Gavalla-Kulcsár, Vad)

DVTK: Szőke-Nagy – Ficzay, Sandu, André, Bradics, Boros K., Vachter, Markovics, Tóth A., Balázs (Nyuzó, 72.), Jáhn
Vezetőedző: Fórizs Sándor

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Csányi (Oláh, 75.), Papp D. (Farádi-Szabó, 87.), Molen – Magyarics (Nagy L., 54.), Berman, Cappuzzo
Vezetőedző: Cseh András

Gól: Sandu (68.), ill. Demeter (6.)
Sárga lap: Ficzay (58.), Jáhn (66.), ill. Turányi (81.), Tóth B. (88.), Farádi-Szabó (90.)

A Jet-Sol Liga 6. fordulójában csapatunk a tavalyi bronzérmes DVTK otthonába látogatott. Mindkét együttesnek lett volna mit jóvá tennie csütörtök este: a mieink az FTC-Telekom ellen szenvedtek 2-1-es vereséget, a hazaiak Haladás Viktóriával szemben maradtak alul az 5. játéknapon.

Cseh András egy helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapatán: Nagy Lilla helyén ezúttal az FTC ellen gólt szerző Magyarics Zoé kapott lehetőséget.

Remekül kezdődött a találkozó, már a 6. percben megszereztük a vezetést: Kayla Cappuzzo harcolt ki szögletet a jobb oldalon, amit Csányi Dia végzett el, a remek ütemben érkező Demeter Réka pedig gyönyörű mozdulattal fejelt a hazaiak kapujába (0-1).

Ezt követően is a mi akaratunk érvényesült a pályán, többet birtokoltuk a labdát, de Fórizs Sándor tanítványai időről-időre megmutatták, egy percre sem hagyhat alább a koncentrációnk. A piros-fehérek a 34. percben jártak legközelebb az egyenlítéshez: Biljana Bradics vihettet egy az egyben a labdát Szőcs Rékára, ám kapusunk bravúrral hárítani tudott.

A második félidőben egyre inkább ránk tudta erőltetni akaratát a DVTK,  a hazai közönség fáradhatatlan buzdítása mellett. Ez a fölény végül játékrész derekán érett góllá: a tizenhatos előterében, kavarodást követően Bianca-Marilena Sandu elé került a labda, aki védhetetlenül bombázott a kapu bal oldalába (1-1).

A folytatásban mindkét csapat igyekezett a maga javára fordítani a mérkőzést, de több gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel ért véget a forduló rangadója. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrában a csereként beálló Farádi-Szabó Edina térdsérülést szenvedett, így 10 emberrel voltunk kénytelenek befejezni a meccset. Edinek ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!