Tenisz
Babos Tímea

Egy meccsre a bajnoki címtől (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.05.02 Frissítve: 2018.05.02 Labdarúgás

A Sopron elleni győzelemmel három pontra kerültünk a végső sikertől.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Soproni VSE 4-1 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 954 néző

Vezette: Gaál Ákos (Pillók, Király, Kulman)

Gólszerző: Balogh (21.), Kanta (68.), Lencse (75.), Schäfer (90.), illetve Gyürki (57.)

Sárga Lap: Takács (47.), illetve Gyürki (44.)

MTK Budapest: Bese – Katona, Balogh, Gengeliczki (Kanta, 66.), Deutsch – Takács (Farkas, 66.), Schäfer, Vass Ádám, Kulcsár (Vass Patrik, 66.) – Hrepka, Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Soproni VSE: Kunsági – Czingráber, Szőke (Purt, 74.), Batizi-Pócsi, Tóth (Garda, 58.), Sifter, Bor, Harangozó, Kitl (Holzmann, 64.), Gyürki, Hadházy

Szakmai igazgató: Bekő Balázs

Szerdán, a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a sereghajtó Soproni VSE együttesét fogadtuk. Ahogy az várható volt, jobban kezdtük a mérkőzést: előbb Schäfer próbálkozott a második percben, majd Takács szép kísérletét védte a soproni hálóőr.

Az első gólig egészen a 21. percig kellett várni. Ekkor Takács remek szabadrúgását Balogh csúsztatta védhetetlenül a hosszú sarokba. Hat perccel később majdnem első helyzetéből egyenlített a Sopron, azonban Batizi-Pócsi éles szögből eleresztett lövése a kapufáról kifelé pattant.

A 31. percben Katona, Schäfer és Kulcsár, káprázatos háromszögelését követően jobbhátvédünk adhatott be, de a hosszún senki nem érkezett. A félidő végéig újabb helyzet nem alakult ki, egygólos előnyből várhattuk a folytatást.

A második játékrész eleje viszonylag eseménytelenül indult, kevés helyzet alakult ki, akadozott a játék. Az 57. percben ebből a Sopron jött ki jobban, ugyanis Batizi-Pócsi ment el a bal oldalon, centerezését pedig Gyürki passzolta a kapunkba.

A bekapott gólra Feczkó Tamás három azonnali cserével válaszolt: Kanta, Vass Patrik és Farkas is pályára lépett, és ez azonnal megváltoztatta a játék képét. Két perccel a változtatások után Farkas passzolt Kantához, akinek megpattanó bombája utat talált a vendégek kapujába.

Mindössze hét perccel később Kanta a jobb oldalról ugratta ki remekül Lencsét, aki higgadtan cselezte ki a kapust, majd passzolt a hálóba.

A találkozót a 90. percben döntöttük el végleg, amikor Kanta jobb oldali beadására Schäfer érkezett és belsőzött a kapuba. A győzelemnek – és a Dorog hazai, Kisvárda elleni sikerének – köszönhetően 13 pont az előnyünk a tabellán, ami azt jelenti, hogy ha vasárnap nyerünk, bajnoki címet ünnepelhetünk.

Feczkó Tamás: – Nagyon fegyelmezett, és jól szervezett védekezéssel találtuk magunkat szembe, jól zárt a soproni retesz, a kialakított lehetőségeket pedig nem sikerült értékesíteni. Nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél, ezért sokáig nem tudtuk begyűrni a második gólt, ami eldöntötte volna a találkozót.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!