Kézilabda
Szőke Szonja

Egy lépésre New Jerseytől

Publikálva: 2017.05.23 Frissítve: 2017.05.23 Labdarúgás

Az MTK Budapest U12-es labdarúgócsapata nyerte a Danone Focikupa dunakeszi elődöntőjét.

Az MTK Budapest U12-es labdarúgócsapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna dunakeszi regionális döntőjét. A kék-fehérek a fináléban a Mészöly Focisuli-Újbuda válogatott csapatát győzték le 3-0-ra, így ők vehetnek részt a június 10-i, országos döntőben. Az MTK Budapest a III. Kerületi TVE, a Mészöly Focisuli-Újbuda, a Dunakeszi VSE, a Gödöllői SK, a Váci VLSE, a Balassagyarmat PF és a KISE csapatait utasította maga mögé. A tornán idén bevezetett fair play díjat a Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület érdemelte ki.

A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán április és május folyamán összesen 96 csapat és több mint 1000 kisgyerek versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jerseyben.

Érdekesség, hogy az MLSZ Grassroots Programja az U12-es a korosztályban a Danone Focikupa a Gyermekekért tornán vezette be és használta először a Fair Play kártyát. A fiatal játékosok a játékvezetőtől szabálytalanság esetén eddig sárga és piros lapokat kaphattak, a mostani tornán azonban már zöld kártyával díjazták őket, ha etikusan játszanak és sportszerűen viselkednek játékostársaikkal, ellenfeleikkel.


Az országos döntőt 2017. június 10-én rendezik, az Angyalföldi Sportközpontban (1139 Budapest, Rozsnyay utca 4.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!