Tenisz
Babos Tímea

Egy győzelem, egy vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.07.12 Frissítve: 2017.07.13 Labdarúgás

Felemás napot zárt Agárdon az MTK Budapest labdarúgócsapata: a Békéscsabát legyőzte, a Siófoktól kikapott Feczkó Tamás együttese.

MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (0-0)

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Talabér, Balogh B., Sági – Takács R., Borbély (Lustyik, 46.), Bayer, Jakab – Szerencsi, Csicsek

Gólszerző: Takács Ronald (57., büntetőből), Balogh Béla (89.)

Feczkó Tamás többnyire a fiataloknak szavazott bizalmat az MTK Budapest labdarúgócsapatának negyedik felkészülési mérkőzésén, amelyen a Merkantil Bank Liga ötödik helyezettje, a Békéscsaba 1912 Előre volt a kék-fehérek ellenfele.

Katona Mátéék az embert próbáló hőség ellenére egész lendületes produkcióval hálálták meg a mester bizalmát, többnyire az ő akaratuk érvényesült a pályán, igaz, a vendégek is felvették a kesztyűt. Igazán nagy ziccer egyik oldalon sem adódott, Szentpéterinek mindössze egyszer kellett hárítania az első 45 percben, mikor egy épp előtte megpattanó távoli próbálkozást védett bravúrral.

A második játékrész 12. percében Takács Ronaldot ütközte le a vendégek egyik védője a csabaiak tizenhatosán belül, a játékvezető pedig – sokakat meglepve – a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest maga a sértett váltotta gólra – harmadik találatát szerezve a felkészülési időszakban, korábban a Ceglédnek és a Kassának is betalált.

A folytatásban fáradni látszott mindkét csapat, a slusszpoénra egészen az utolsó percig kellett várni: Jakab Dávid bal oldali szögletét követően Balogh Béla bólintott a Békéscsaba hálójába, kialakítva a 2-0-ás végeredményt.

MTK Budapest – BFC Siófok 0-1 (0-1)

MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Schäfer, Vass Á., Lencse – Torghelle, Korozmán

Gólszerző: Kovács Dávid (31.)

A második szerdai mérkőzésen a Merkantil Bank Liga 14. helyén végző BFC Siófok volt az MTK Budapest ellenfele. Farkas Balázs sérülése miatt ezúttal a korábban a támadósorban számításba vett Lencse László kezdett a középpálya bal szélén, elöl pedig Torghelle Sándor és Korozmán Kevin igyekezett megkeseríteni a somogyi védők életét.

Ez az első félidőben sajnos elvétve sikerült nekik, mert bár kiegyenlített játék folyt a pályán, a hőn áhított vezető gólt végül a Siófok szerezte meg: Kovács Dávid lódult meg a balösszekötő helyén, majd nagyjából 17 méterről kipókhálózta a hosszú felsőt.

Az időnként kifejezetten feszült hangulatú második félidőben az MTK Budapest ragadta magához a kezdeményezést, míg ellenfele elsősorban a kontrákra apellált. Hiába azonban a labdabirtoklási fölény, a kék-fehérek elvétve tudtak csak ziccerbe kerülni, így ötödik felkészülési mérkőzésén elszenvedte első vereségét Feczkó Tamás együttese.

Az MTK Budapest legközelebb szombat este, Telkiben lép pályára a török Trabzonspor ellen.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!