Kézilabda
Szőke Szonja

Egy győzelem, egy vereség

Publikálva: 2019.11.12 Frissítve: 2019.11.11 Kosárlabda női

Az U12-es gyermekbajnokság 3. fordulójában két fiúcsapat ellen bizonyíthattak lányaink.

Vasas U11–MTK Budapest 53-35 (13-10, 14-6, fb.: 7-7, 4-5, 15-7)

Deák Katalin –, Lambert Luca 1, Horváth Borsika 12, Szabó Jázmin 4, Matkovits Alma 14, Pataki Gréta 1, Ullrich Stella –, Ritter Annarose 1, Kendelényi Léda 1, Hallgató Abigél 1, Hapsz Emese –

A gyermekbajnokság második fordulójában a Vasas fiú kengurucsapatával sorsoltak össze bennünket. Az első öt percben fej-fej mellett haladt a két csapat, védekezés nem nagyon volt egyik oldalon sem.  A második negyedben még sikerült visszavennünk a vezetést, aztán kihagytuk helyzeteinket, és ezekből gyors lerohanás kosarakat kaptunk, így szép lassan lehagyott minket az ellenfél. Félidőben jól teljesítettünk a büntetővonalról, azonban a fiúk is hét találatot értek el. A második félidőben a harmadik negyedet egy ponttal hoztuk, de a végére nem volt ellenszerünk a srácok ellen.

MTK Budapest–Malév Kobrák 37-33 (8-2, 13-7, fb.: 8-3, 4-6, 4-15)

Deák Katalin 3, Lambert Luca 1, Horváth Borsika 9, Szabó Jázmin 4, Matkovits Alma 16, Pataki Gréta 1, Ullrich Stella 1, Ritter Annarose -, Kendelényi Léda 1, Hallgató Abigél -, Hapsz Emese 1

Negyed óra szünet után ismételten mi léptünk parkettre. Szintén fiúcsapat ellen, azonban most velünk egykorúakkal néztünk farkasszemet. Jól indítottuk a meccset, és ezt sikerült folytatni a második negyedben, így 21-9-es vezetéssel mehettünk büntetőzni. Sikerült felülmúlni az előző mérkőzésen elért teljesítményt, nyolc pontot hoztak a lányok. A második félidőben megtorpant a lendület, érződött a fáradtság. A harmadik etapot két ponttal veszítettük el. Az utolsó felvonásban kicsit beragadtunk, sok kosarat kaptunk, így szorossá vált a vége, de szerencsére négy pontot megtartottunk előnyünkből, ezzel megszerezve idei első győzelmünket!

Gratulálunk az első győzelemhez mindenkinek! Összességében látszanak a fejlődés jelei a csapaton, de még mindig nagyon sokat kell együtt gyakorolni mindenkinek meg kell szokni a másikat, a többieket. Megyünk tovább ezen az úton, és próbálunk a következő fordulóban még jobb teljesítménnyel előrukkolni. Hajrá lányok!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!