Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Egy ezüst, három bronz

Publikálva: 2017.09.06 Frissítve: 2017.09.05 Atlétika

Krizsán Xénia az idei szuperligán is termelte az érmeket.

Az MTK Budapest többpróbázója öt versenyszámban indult a hétvégi magyar szuperliga döntőben, és a súlylökést kivéve – ahol negyedik lett – mindenhol éremmel zárt. Xéni elmondta, a hazai pálya is jótékony hatással volt teljesítményére.

– Mindenki szeret otthon versenyezni, én is nagyon élveztem, és a teljesítményemmel is elégedett vagyok. Három harmadik helyet szereztem (100 gát, magasugrás, távolugrás), egy másodikat (hárompróba) és egy negyediket, szóval abszolút tetszett ez a két nap.

A hétvégén mindkét napon rengeteg szurkoló látogatott ki a rangos eseményre a Lantos Mihály Sportközpontba, a versenyről az M4 Sport is összefoglalót adott.

– Sokkal hangulatosabb a verseny, ha több néző van, szóval én is nagyon örültem, hogy ilyen sokan kilátogattak. Remélhetőleg ez a hétvége segített abban, hogy még népszerűbbé váljon az atlétika Magyarországon.

A verseny egyetlen negatívuma – ami aligha írható a versenyzők és a szervezőbizottság számlájára – az időjárás volt.

– Nem szeretem a hideget és az esőt, de ezúttal egyáltalán nem zavart. Végig jó hangulatban voltam a versenyen, és sokat mosolyogtam a rossz idő ellenére.

Az MTK Budapest atlétája elismerte, nem most volt az idén a legjobb formában, de ez szeptemberben kevesekre jellemző, hiszen mindenki a világversenyekre igyekszik időzíteni.

– Nem volt olyan eredmény, ami nagyon meglepett volna. Picit azért érezni lehetett, hogy szezon vége van, így nincs mindenki csúcsformában. Ezt magamra is értem, hiszen nem értem el kimagasló eredményeket, de nincs okom panaszra.

A világbajnokságon idén kilencedik helyen záró sportolónak a szabadtéri szezonban még két megmérettetésen szoríthatunk.

– Egy hét múlva a csapatbajnokságon indulok, ahol az MTK Budapest az Újpesttel alkot majd egy csapatot, utána pedig Franciaországban zárom az idényt, az éves többpróba versenyen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!