Atlétika
Nemes Rita

Egy döntetlen, egy győzelem a szombati mérleg (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.07.07 Frissítve: 2018.07.11 Labdarúgás

Gólgazdag döntetlen a szlovák első osztályú Nyitra ellen, majd magabiztos győzelem a Csákvárral szemben.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–FC Nyitra 3-3 (3-1)


MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Gengeliczki, Szelin, Deutsch – Kanta (Varju, 58.)– Vass P., Schäfer, Bognár I., Kulcsár T. – Lencse
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Lencse László (4.), Kanta József (11., büntetőből), Kulcsár Tamás (25.), ill. Abdulrahman Taiwo (34., 92.), Marek Fábry (79.)

A szlovák első osztály 11. helyezettjével, az FC Nyitrával csapott össze csapatunk szombat délután, a Csíkvári úti edzőpályán.

Szerencsére hamar vezetést szereztünk: a 4. percben Kulcsár kapott labdát a bal szélen, a második hullámban érkező Lencse elé tálalt, aki állítás nélkül kilőtte a rövid alsót (1-0).

Alig hét perccel később jött a folytatás: Lencsét buktatták az ellenfél tizenhatosán belül, Andó-Szabó Sándor pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Kanta József lába ezúttal sem remegett meg, higgadtan duplázta meg előnyünket (2-0).

A 25. percben újabb gólnak örülhettek a kék-fehér szurkolók. Ismét Lencse és Kulcsár kényszerítőzött a vendégek tizenhatosán belül, majd utóbbi tekert védhetetlenül a hosszúba (3-0).

Hiába azonban a gyors egymásutánban kapott három gól, a Nyitra nem tört meg, sőt! A 34. percben egy villámgyors kontra végén Taiwo robogott el a jobb szélen, befelé tolta a labdát, majd a léc alá zúdította azt (3-1).

A második félidő elején kis híján tovább olvadt az előnyünk, de Kicsak ekkor még bravúrral hárítani tudta Taiwo próbálkozását. Az ukrán hálóőr a 60. percben még a korábbinál is nagyobb robinzonádot bemutatva tornázta a léc fölé Fábry lövését, de érezhetően egyre inkább nyomott a vendégcsapat.

A 79. percben góllá érett a Nyitra fölénye: Marek Fábry kapott labdát a balösszekötő helyén, 25 méterről célba vette a hosszú felsőt, és az egészen addig brillírozó Kicsaknak ezúttal esélye sem volt védeni (3-2).

A fájdalmas slusszpoén a hosszabbításra maradt: a 92. percben egy jobb oldali beadást követően a hosszúról még visszafejelték középre a labdát, a remek ütemben érkező Taiwo pedig másodszor is be tudta venni a mieink kapuját, így 3-3-as döntetlennel ért véget a mérkőzés (3-3).

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Aqvital FC Csákvár 3-0 (2-0)

MTK Budapest:
Horváth L. (Varga B., 46.) – Katona, Balogh B., Pintér Á., Nagy B. (Varju, 46.) – Vass Á. – Takács R., Vogyicska, Bidzilya (Kapronczai, 55.), Farkas B. (Zuigéber, 46.) – Gréczi (Tóth Z., 55.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Gréczi Márton (2.), Bidzilya Anton (25.), Takács Ronald (50.)

Szombati második mérkőzésünkön a Merkantil Bank Ligából már jól ismert Aqvital FC Csákvár volt a mieink ellenfele.

A kezdőben helyet kapó Gréczi Márton már a 2. percben letette névjegyét: Takács Ronald ugratta ki a jobb oldalon megiramodó támadót, aki a kapuig robogott a labdával, majd a rövid alsóba pöckölte azt (1-0).

A 25. percben egy másik ifjú titán, Bidzilya Anton duplázta meg előnyünket: Vogyicska Bálint pörgette be a labdát a csákvári védősor mögé, amit a remek ütemben kilépő Bidzilya védhetetlenül bombázott a kapuba (2-0).

A folytatásban átvette a kezdeményezést a Csákvár, többet birtokolta a labdát, de igazán nagy ziccereket nem nagyon tudtak kialakítani Szijjártó István tanítványai.

Alig öt perc telt el a második félidőből, mikor háromra növeltük előnyünket: Takács Ronald végezhetett el egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, és a 20 éves szélső középmagasan a rövidbe tekert (3-0).

Feczkó Tamás további fiataloknak adott lehetőséget a második játékrészben: Zuigéber, Kapronczai és Tóth Zoltán váltotta Farkast, Bidzilyát és Gréczit.

A hátralévő időben már egyik csapat sem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani, így sima, 3-0-ás győzelemnek örülhettek fiataljaink.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!