Kézilabda
Dakos Noémi

Egészséges rivalizálás és csapategység (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.08.03 Frissítve: 2020.08.03 Röplabda

Leiszt Máté vezetőedző egységes, melós csapatot szeretne látni.

Hétfő délelőtt tartotta első edzését női röplabdacsapatunk. Leiszt Máté a hosszú kihagyásra való tekintettel – egyelőre – nem terhelte nagyon a lányokat, Pető Rita és Bozóki Marcell tartott könnyű, átmozgató edzést a felnőtt keret tagjainak.

Bár a lányok a júniusi, közös edzéseket követően, a szabadságuk alatt is mozgásban voltak, az első hét a visszaszokással fog telni – árulta el vezetőedzőnk. – A második héttől kezdve vágunk bele a különböző technikai, taktikai elemek elsajátításába, és augusztus végén játsszuk az első edzőmeccseket. Az erőnléti felkészítés ezalatt végig párhuzamosan zajlik majd: persze óvatosan kezdünk neki ennek is, és aztán folyamatosan nő a terhelés.

Még mielőtt munkához láttak a lányok, Leiszt Máté magához hívta őket pár szóra.

Szeretem a legelején tisztázni a szabályokat mindenkivel, ez a további sikeres, közös munka alapja. Elmondom, mit vár el a stáb a játékosoktól, és egyúttal ők is elmondhatják, mit várnak tőlünk. Ez a megbeszélés inkább interaktív jellegű, mintsem egyoldalú.

Ami a bajnoki kilátásainkat illeti, a következő szezon sem lesz könnyebb, mint az előző, sőt!

A csapategység lehet a legnagyobb fegyverünk. Igyekeztünk úgy összeállítani a keretet, hogy jó „munkásemberek” alkossák a csapatot, remélem, ez visszaköszön majd az edzéseken és a meccseken is. Minden posztra van több alternatívánk, szeretném, hogy az egészséges rivalizálás mellett jó hangulat legyen az öltözőben.

Vezetőedző elárulta továbbá, hogy a csapatkapitány kilétéről a játékosok szavaznak, de erre csak a felkészülés második felében kerül sor.

Az MTK Budapest női röplabdacsapatának kerete: 
Berkó Lili, Borsos Lili, Dani Laura, Durst Anna, Császár Norina, Godó Panni, Hajós Aliz, Kilyénfalvi Zsófia, Lesi Olívia, Papp Orsi, Petri Izabella, Sátorhelyi Lilla, Szalai Anna, Vezsenyi Adrienn
Vezetőedző: Leiszt Máté
Másodedző: Schildkraut Krisztián
Erőnléti edző: Pető Rita
Masszőr: Bozóki Marcell
Csapatorvos: Dr. Szikora Gyula

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!