Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Edzőtáborban az úszók - 6. nap

Publikálva: 2014.10.30 Frissítve: 2014.10.30 Úszás

Az MTK úszószakosztálya tizennyolc sportolóval és két vezetővel elutazott Hódmezővásárhelyre, hogy egyhetes edzőtáborozáson vegyen részt. A hét minden napján beszámolunk a táborban zajló eseményekről. Majoros Róbert blogja.

6. nap

Az utolsó teljes napot kezdtük meg.

Reggelinél hárman is torokfájásra panaszkodtak (Kovács Robi, Bianka és Jankó), nekik jó előre bekészített izlandi zuzmókivonatos toroktablettát adtam gyógyszerként.

Az uszodába érve Bán Sanyi bácsi elköszönt a csapattól, sok sikert kívánva a „babácskáknak”, így hívta őket egész héten.

Délelőtt újfent kemény sorozat várt a csapatra, de előtte Gyuri feldobta a már szokásos labdát: aki egyéni csúcsot úszik 200 m-en, annak könnyített edzés következik. A lehetőséggel Baksa Jankó, Majoros Máté, Juhász-Dóra Ricsike, Csongrádi Gergő, Fias Fanni és Mezei Jade élt.

A hat csúcsúszó ettől annyira feldobódott, hogy a sorozatban is jobb időket úsztak azoknál, akiknek amúgy is keményen kellett végig úszniuk. Ez már színtiszta pszichológia, hiszen a „kedvezményezettek” gyakorlatilag észre sem vették, hogy ugyanazt, sőt még erősebben ússzák, mint a többiek.

A délelőtti úszás után Edina néni erősítése következett mintegy háromnegyed órában, így valóban elfáradva érkeztünk vissza a szállodába.

Ebéd: hideg gyümölcsleves, búbos hús körettel, somlói galuska. Hibátlan, nem volt rá panasz.

A csendes pihenő után ismét irány az uszoda, már szinte mindenki izomlázra, vállfájásra, lábgörcsökre panaszkodott, de már látszott az alagút vége.

Délután elszabadult Gyuri pokla. Előbb megint az egyéni csúcsúszások:

Juhász-Dóra Ricsi, Baksa Vanda, Sámóczi Milán, Majoros Máté, Baksa Jankó, Csongrádi Gergő, Fias Fanni, Mezei Jade, majd pillangó és gyors következett erőltetett menetben. Néhányan besírtak, viszont olyanok is voltak, akik a sorozat legvégén egyéni csúcsot repesztettek: Juhász-Dóra Ricsi 400 gyorson, Juhász Jázmin 200 gyorson (bőven aranyjelvényen belül), Csongrádi „Kisfőnök” Gergő 100 gyorson (ma már másodszor!). Jutalmuk az idő előtti jakuzzi volt.

Vacsora után következett a várva várt táncverseny. Mindenki odatette magát, az eredményekről holnap tudunk beszámolni.

A nap embere egyértelműen: Juhász-Dóra Richárd.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!