Tenisz
Piros Zsombor

Edzőmeccs és presztízscsata

Publikálva: 2019.04.20 Frissítve: 2019.04.20 Kosárlabda női

Az utolsó hazai mérkőzésünkre kerül sor szombat este hat órától ebben az idényben. Régi rivális ellen, nem biztos, hogy tétre, de jó lenne szépen búcsúzni a saját közönségünktől.

Érdekes meccs következik szombat este az MTK Budapest és a BEAC között. Amennyiben ugyanis a Vasas a miénkkel egy időben zajló mérkőzésen a papírformának megfelelően ismét legyőzi a tíz nappal korábban idegenben 38 ponttal megvert PINKK-et, a mi mérkőzésünknek egyik csapat számára sincs tétje. Ez esetben egy jó kis felvezető találkozóvá válik a felek előtt álló jövő heti nagy feladatok előtt: a BEAC szerdán a Vasas ellen játszik minden bizonnyal ki-ki meccset a kilencedik helyért, mi meg pénteken a PINKK ellen remélhetőleg ugyancsak ki-ki meccset – a bentmaradásért.

Na de azért egy MTK–BEAC mégiscsak presztízscsata!

Úgyhogy mi sem vehetjük félvállról, ahogy alighanem az újbudaiak sem fogják. Nem mindegy a lelkeknek, ki hagyja el győztesen a parkettet a két együttes idénybeli utolsó találkozásakor, hiszen aki nyer, az plusz önbizalmat szerez, miként az sem lényegtelen, ki hogyan hangolódik rá a playout záró fordulójára. A papírforma a BEAC mellett szól, és nem csupán azért, mert a 2018/19-es bajnokság során eddig háromból háromszor megvert minket, vagy mert az egymás ellen dobott pontok tekintetében már 56-tal vezet. Hanem leginkább amiatt, hogy szombat esti ellenfelünk már Laklóth Anna megszerzésével is szintet lépett, Stephanie Kostowicz berántásával pedig még egyet.

Két olyan klasszisról van szó, amilyen a mi keretünkben nem található. Így hát mi marad nekünk? A csapatmunka! Hátha az meghozza eredményét, mint ahogy oly sokszor meghozta már a sportág történelme során. De ha nem most hozza meg, hanem majd jövő pénteken – azzal is kiegyezünk.

 

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. április 20., 18:00

MTK Budapest–ELTE BEAC Újbuda

Játékvezetők: Fodor Attila, Rácz Zsolt, Nyilas István (Farkas János)

MTK Budapest vívó- és kosárlabdacsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!