Kézilabda
Török Lilly

Edzői értékelő

Publikálva: 2019.10.19 Frissítve: 2019.10.20 Cselgáncs

Gőz Roland világbajnoki ezüstérméről beszélgettünk edzőjével, Pánczél Gáborral.

Az MTK Budapest dzsudokája, Gőz Roland, pénteken második helyen végzett a marokkói junior világbajnokságon. A mindig a realitás talaján álló Pánczél Gábort, Roli edzőjét kérdeztük, közvetlenül az eredményhirdetés után.

– Fantasztikus teljesítményt nyújtott a tanítványod. Csak úgy dobálta ellenfeleit, és csak a súlycsoport világbajnoki címvédője, a georgiai Lasa Bekauri tudta legyőzni. Milyen intelmekkel küldted fel a tatamira?

– Ebben a sportágban Európa nagyon erős. Amikor a finnországi Vantaa-ban az Európa-bajnokságon csak a döntőben kapott ki, akkor elhitte, hogy dolga van ebben a súlycsoportban. Mindenki támogatja a szakosztályban, a klubban, és az sem mellékes, hogy Tóth Krisztiánnal készülhet együtt. Olyan nagyon sok mindent nem kellett mondanom neki.

– Mi az, amit ő jobban tud, mint a pénteki, világbajnoki ellenfelei?

– Tud technikát jobbra, tud balra, és ha egyik sem jön be, akkor is vannak ötletei, kreatívabb az ellenfeleinél.

– Az első meccsén megijedtünk, mert úgy tűnt, mintha megsérült volna a keze.

– Ez benne van ebben a sportágban, későbbi meccsén a torkát támadták, de régebben vitatkozott, jelenetet rendezett volna. Mára lehiggadt, megértette, hogy nem erről szól a dzsúdó. Ha gond van, azt a bíró majd intézi. Okosan viselkedett, kipihente magát a kapott egy perc alatt, majd nyert.

– A döntőben a címvédő ellen lépett tatamira, de még nem tudta legyőzni.

– Georgiában elképesztő hagyományai vannak a küzdősportoknak. Minden fiú ilyen sportágat választ. Óriási a merítési lehetőség az edzőpartnerek tekintetében. Olyan felhozatalból dolgozik az ottani szakvezetés, amellyel nehéz versenyezni. Ennek ellenére tudjuk mi a dolgunk, le kell győzni Lasa Bekaurit...

Edzői értékelő

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!