Vívás – kard
Szatmári András

Edzői átrendeződés

Publikálva: 2017.09.06 Frissítve: 2017.09.06 Kosárlabda női

Régi edzők új korosztályokat kaptak a női kosárlabda-szakosztálynál.

Az MTK Budapest női kosárlabda-szakosztályánál pattogtatók nyakig merültek a felkészülési időszakba. Az egyes korosztályokat ismerős vezetőedzők készítik fel az ősszel rajtoló bajnokságokra, azonban apró változásokat eszközöltek a Városmajorban.

Immáron stábtagként köszönthetjük a szakosztály új erőnléti edzőjét, Lukasz Trzaskomát. A Sopronnál lehúzott évek után Budapestre költözött, a Testnevelési Egyetem tanáraként, a korosztályos és felnőtt válogatottak trénereként, nem utolsó sorban pedig az MTK Budapest NB I-es női kosárlabdázóinak erőnlétéért felelős edzőként tevékenykedik a továbbiakban. A nagyszerű pedigrével rendelkező lengyel származású szakember azonnal munkába is állt, és a felnőtt csapat felkészülésében aktív szerepet vállal.

Szintén új edző Molnár Róbert, aki az U11-es csapatot, a legkisebbeket kapja meg. Ehhez a korosztályhoz kapcsolódó hír, hogy nyáron sikerült két iskolával, a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolával, valamint a Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnáziummal is megállapodni, ahonnan reményeink szerint a jövőben még több fiatal kosaras érkezhet a szakosztályhoz.

Az eddig a legfiatalabb korcsoporttal foglalkozó Viszota Krisztina, a kenguru- és gyermekcsapatok helyett a serdülőket készíti fel, valamint az idősebb generációnál, a kadet keretnél is segédkezik.

Szintén új korosztályt irányíthat Konta Gyula, az MTK Budapest jogelődjének számító BSE-ben hosszú éveken át trénerkedő utánpótlásedző. Ő kapja meg egyik legígéretesebb csapatunkat, a tavalyi U15-ös, serdülő országos nyolcas döntőbe jutó keretet, akik idén már a kadet bajnokságban indulnak. Reményeink szerint a komoly tapasztalattal rendelkező Konta Gyulával még nagyobb ívben fejlődhet, az eddig is sikeres korosztály.

Konta Gyula egy lépcsővel feljebb, továbbra is edzi juniorcsapatunkat is, ám ez nem új terep számára, részben a tavalyi kadetkeretből érkeznek játékosok, részben viszont a tavaly is juniornak számító állománnyal készülhet.

A tavalyi kadet edző és a felnőtt csapat másodedzője, Radovan Vukovics tréningezi amatőr NB I-es együttesünket, ahol számos A-csoportból „lejátszó” fiatal játékossal várhatja az NB I/B-s idényt.

Ahogy arról már beszámoltunk, az MTK Budapest NB I-es csapatának szakmai stábjában nem történt változás a tavaly tavaszi állapotokhoz képest. Az előző szezon közben – szakosztály-igazgatói feladatai mellett – vezetőedzővé avanzsált Nagy Dóra marad a felnőtt csapat trénere.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!