Kézilabda
Kekezovity Anna

Ebben sokkal több volt (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.26 Frissítve: 2017.02.26 Kosárlabda női

Női kosárlabdázóink fájó vereséget szenvedtek. Az utolsó negyedig többször is visszaküzdötték magukat, végül hazai pályán kikaptak. Kár érte!

A női kosárlabda NB I 19. fordulójában újból otthon, a Városmajorban játszotta soron következő bajnokiját az MTK Budapest. Az ellenfél a ZTE NKK együttese volt, kik ugyan előrébb járnak a tabellán három hellyel, mégis Gáspár Dávid csapatát megfoghatónak érezték Budapesten.

Ez a szoros forgatókönyv, ha hektikusan is, de bejött szombat este. Nagy Dóra vezetőedző Koch Dórát, Jankó Flórát, Zsovár Orsolyát, Székely-Horváth Zsuzsannát és Turóczi Nikit küldte kezdőként harcba. Zsovi hármasával ugyan megkaparintották a kezdeti vezetést a lányok, innentől viszont percekig nem láthattunk hazai pontokat. 9-0-ás futásba kezdtek a zalaiak, Nagy Dóra azonnal időt is kért, érezte ellenfelük agresszív, minden passzt megállítani képes védekezését ki kell kissé zökkenteni.

Az első negyed derekán túl, sikerült 11-11-re visszakapaszkodnia a fehérmezes fővárosi gárdának, mire vendég időkéréssel reagáltak. Székely-Horváth Zsuzsi hárompontosával, 14-13-nál először vezetett az MTK Budapest, de a padról beszálló Szabó Bettina is nagyszerű energiát adott a csapatnak még a játékrész vége előtt.

18-20-as állással jöhetett a folytatás, ami újból ZTE fölénnyel kezdődött. Ezúttal 11-0-ás szériát produkáltak vendégeink, kiknél az amerikai Whitney Bays remekelt a festékben, míg a túloldalon a folyamatosan pályán lévő Turóczi Nikit csak elvétve sikerült jó helyzetben megtalálni a palánk alatt. Magasabb szerkezettel, némileg új rendszerrel próbálkozott Nagy Dóra, aki azonban így is mindössze hét játékost tudott rotálni az első két negyedben.

Félidő előtt ismét kapaszkodni kezdtek a lányok, Zsovár Orsi faulttal együtt dobott duplájára, a csapatkapitány Turóczi Niki egy triplát süllyesztett el, így 30-31-re jöttek vissza meccsbe az MTK-s kosarasok, sőt percekkel később, 35-34-nél újból vezetni tudtak. A nagyszünetig viszont megint rákapcsolt a ZTE NKK, innen 10-3-as etapot futottak, ám a hatpontos különbség sem tűnt ekkor még igazán tetemesnek.

Fordulás után egyre csak növelte a nyomást Gáspár Dávid, játékosai még agresszívebb védekezéssel vették ki a labdát a hazai kezekből, ismét 11 ponttal húztak el. Némileg erre válaszulva visszaállt a budapesti zónavédekezés emberfogásra, és bár támadó oldalon voltak hibák – kihagyott büntetők, lejáró támadóidő, egyéb eladott labdák –, még a harmadik negyedben sem tudott igazán ellépni a zalai alakulat 52-59-cel jöhetett a záró játékrész.

A negyedik negyed derekáig ki is tartott az MTK Budapest, bár igaz Nagy Dóra együttese szinte az első percektől futott az eredmény után, a lányok energiái az örökös kapaszkodásban égtek el, nem csoda, hogy az utolsó öt perc rémálomszerűen alakult.

A rengeteg faulttal tarkított etap eredményeként Szabó Bettina és Turóczi Niki is a kipontozódás sorsára jutott, miközben sorban potyogtak a ZTE kosarai. Periméteren vagy festékben, szerzett labdából vagy kijátszott figurák végén, szinte mindenhogyan és jó százalékban értékesítette kísérleteit a vendégcsapat. A 22 pontos differenciával nyert zárónegyed szörnyű lezárása lett, egy sokáig ígéretesnek bizonyuló mérkőzésnek.

Végeredmény: MTK Budapest – ZTE NKK 61-90 (18-20, 20-24, 14-15, 9-31)

Legjobb dobók

MTK Budapest: Zsovár 17/6 pont, Szabó 11/6, Turóczi 11/3, Székely-Horváth 11/3, Jankó 8

ZTE NKK: Nagy 26/12 pont, Gáspár-Szalay 15/3, Burkholder 12/6, Bays 12, Böröndy D. 9/3

Nagy Dóra: — A 30. percig meccsben voltunk, akkor produkált egy 15-4-es rohamot az ellenfél, amire már nem tudtunk reagálni. Olyan szisztémát próbáltunk, amit eddig nem, ma így sikerült.

Gáspár Dávid: — Örülök, hogy ilyen nagyarányú győzelmet arattunk, de ma nem volt ekkor különbség a két csapat között, az MTK Budapest kiválóan küzdött a harmadik, negyedig, de abban és a negyedikben bebiztosítottuk a győzelmünket. Gratulálok a csapatomnak!

Ahogy korrektül kiemelte a vendégek mestere is, ez a meccs közel sem volt olyan sima, mint azt az eredmény önmagában mutatja. Az MTK Budapest az utolsó 10 percig többször is képes volt visszatérni a meccsbe, a nagy gond főleg az utolsó negyedre elfogyó energiákkal volt, meg az ekkor jelentkező hitehagyottsággal. Főleg úgy fájó és bosszantó ez a vereség, hogy a csapat reális győzelmi  reményekkel vágott neki a találkozónak, valamint jövő hétvégén újból esélyesként léphetnek pályára a lányok a fővárosi rivális BEAC Újbuda ellen. Most kell majd igazán rákapcsolni és jövő szombaton nyerni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!