Atlétika
Nemes Rita

Ebben ennyi volt (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.24 Frissítve: 2019.03.24 Kosárlabda női

A DVTK jött, látott, győzött - és megszerezte az alapszakasz második helyét. Nekünk szombat este részsikerek jutottak.

Körülbelül ilyen mérkőzésre lehetett számítani. A Diósgyőr a december 16-án történt első találkozásunkhoz hasonlóan megint nagyon bekezdett, csak ezúttal nem 36–12-re, hanem 32–16-ra húzott el az első negyed végére, amivel meg is alapozta a győzelmét, hiszen a tíz perc alatt szerzett 16 pontos előnyéhez a második negyedben már csak nyolc, a harmadikban öt, a negyedikben pedig hat egységnyit tett hozzá. Így lett a végére közte 35, 61–96, amiben pozitívum, hogy nem kaptunk százat és megdobtuk a hatvanat – eddig ebben az idényben csupán egyetlen alkalommal tudták ellenünk elérni a 100 pontot, mégpedig a számunkra legesélytelenebb mérkőzésen, a címvédő Sopron ellen idegenben, a 60 viszont immár tizedik alkalommal jött össze a 21 alapszakaszbeli meccsünkön. Csak érdekességképp: a dobott pontjaink átlaga 55.7, a kapottaké 79.5.

Ebből is látszik, a megszokotthoz képest kifejezetten kosárgazdag meccsünk volt szombaton, amelyen nálunk is megmutathatta magát mindenki, és amelyet az ellenfél is részben arra használt fel, hogy több lehetőséget adjon az eddig kevesebb szerephez jutó, főleg fiatal magyar játékosainak. Ennek érdekében Cziczás László két kulcsemberét is pihentette, Medgyessy Dóra és Chanel Mokango egyáltalán nem került pályára a mérkőzésen, kifejezetten sokat játszott viszont a 17 pontig jutó 18 éves center, Kiss Angelika – aki valószínűleg felnőtt karriercsúcsot dobott ezen az estén, de az biztos, hogy idénycsúcsot –, valamint a 20 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosává váló Zele Dorina. A lényeg persze vendégeink számára a győzelem behúzása volt, amivel egy fordulóval a zárás előtt megszerezték az alapszakasz második helyét.

Nálunk igazából csak részsikereknek lehetett örülni, például hogy az első negyed rengeteg kapott pontja után sikerült jobban összerendezni a védekezést, hogy a legtöbb játékidőt (32 és fél percet) kapó Süle Krisztina 15 ponttal, négy lepattanóval és három gólpasszal hálálta meg edzője bizalmát, vagy hogy Szabó Flórának a végére összejött a dupla dupla 14 ponttal és 10 lepattanóval. Valljuk be, ezen a meccsen nem volt esélyünk – de hátha egy hét múlva labdarúgóink revansot vesznek értünk is az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezendő MTK Budapest–DVTK bajnokin.

 

Nagy Dóra: – Az első negyed számunkra azért volt katasztrofális, mert szörnyen védekeztünk. Aztán összeszedtük magunkat, és a védekezésen is tudtunk javítani, az agresszivitáson is, illetve bizonyos helyzetek megoldásában már sokkal jobban gondolkodtunk. Mint múltkor is említettem, nekünk ez a két mérkőzés arra kell, hogy kicsit túllendüljünk azon az állapoton, amibe kerültünk a tragédia miatt.

Végeredmény:

MTK Budapest–Aluinvent DVTK 61–96 (16–32, 15–23, 16–21, 14–20)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!