Kézilabda
Fekete Bozsana

Eb előtt, Nagydíj után

Publikálva: 2018.07.05 Frissítve: 2018.07.05 Atlétika

Nguyen Anasztázia 100 méteren és távolugrásban is aranyérmet szerzett az ob-n, majd egy héttel később a Gyulai István Memorialon mindkét eredményén javítani tudott.

Nguyen Anasztázia 6.26-os egyéni csúccsal – saját bevallása szerint önmagát is meglepve – aranyérmet szerzett távolugrásban a júniusi országos bajnokságon, majd alig egy héttel később a Gyulai Memorialon tovább javított legjobbján (6.43).

Nemrég kezdtem a távolugrást, így sok mindenen lehet még javítani – szerénykedett Naszti. – A Gyulai István Memorialon jobb volt a nekifutásom, mint korábban, ez biztos segített. Az elugrás is elég kritikus pont, ezen is tudtam kicsit javítani. Még az út elején járok, de szerencsére már látszik az edzéseken elvégzett munka eredménye.

Naszti 100 méteren is aranyérmet szerzett az ob-n, de az idejével (11.58) nem volt elégedett. Az Atlétikai Magyar Nagydíjon ezen is tudott javítani (11.54), de még nem dőlhet hátra.

A Gyulais időmmel azért vagyok elégedettebb, mert azt elsőre futottam. A 11.58-at is a döntőben értem el, általában másodjára szoktam jobbakat futni – mesélte sprinterünk. – Az Eb-n mindenesetre szeretnék új egyéni csúcsot felállítani.

Szabó Dezső tanítványa mindkét versenyszámban maga mögé tudta utasítani a háromszoros olimpiai bajnok Tianna Bartolettát a Gyulai István Memorialon.

– Nem szabad ebből messzemenő következtetéseket levonni, Bartoletta nem volt teljesen egészséges – kezdte Naszti. – Tehát nem lenne reális azt állítani, hogy ezentúl mindig meg fogom őt verni, nyilván tisztában vagyunk a valós tudásával. Így sajnos nem mérvadó ez az eredmény, annak mindenesetre örültem, hogy távolugrásban meg tudtam javítani az egyéni csúcsomat.

A következő nagy megmérettetés az augusztus 7. és 12. között, berlini kontinensviadal lesz, ahol Naszti 100-on és minden bizonnyal 4x100-as váltóban is érdekelt lesz.

– Elsősorban időben gondolkozunk, nem helyezésekben. Ahogy korábban említettem, szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat (11.43 – A szerk.), aztán meglátjuk, ez mire lesz elég a helyezések tekintetében. Nehéz jósolni, mivel ez nagyban függ a többiektől, a mezőny pedig még nem végleges.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!