Kézilabda
Andróczki Flóra

Dubaj előtt

Publikálva: 2019.02.13 Frissítve: 2019.02.12 Karate

A WKF világranglistájának 9. helyén álló Hárspataki Gáborral beszélgettünk.

Hogy érezted magad az MTK jótékonysági bálon?

– Remekül. Nagyon színvonalas rendezvény volt, örülök, hogy ott lehettem.

– Mennyire tudod tartani a kapcsolatot más MTK-s sportolókkal? Liu Shaolin Sándorral például jó barátok vagytok, ha jól tudom.

– Igen, Sanyival egy iskolába jártunk régebben. Jó kapcsolatban vagyunk, de sajnos csak ritkán találkozunk, elsősorban MTK-s eseményeken. Másokkal kevésbé tartom a kapcsolatot, igaz, a közelmúltban például Patakfalvy Lucával találkoztam egy beszélgetésen, és nagyon jól éreztük magunkat.

– A közelmúltban több egyéni elismerést kaptál, kitüntetett például a XV. kerületi önkormányzat, illetve a Nemzeti Versenysport Szövetség is. Mit jelentenek számodra ezek a díjak?

– Nagyon meghatározóak ezek az elismerések, csakúgy, mint az érmeim. Ha azt mondjuk, hogy az érem a torta, akkor ezek a díjak jelentik a habot rajta. A legbüszkébb a 2015-ben, a MOB-tól kapott elismerésemre vagyok, illetve hogy ugyanebben az évben az MTK-nál is megválasztottak az év sportolójának.

– Hétvégén Dubajban lépsz tatamira, a K1 Premier League világkupa-sorozat következő állomásán. Mit vársz ettől a versenytől? Milyen eredménnyel lennél elégedett?

– Mindenképpen éremért megyek, de fontos, hogy meccsről-meccsre haladjunk. Különösen fontos ez a verseny a pontszerzés szempontjából, mivel még zajlik a kvalifikáció a júniusi Európa Játékokra, amelyen szeretnék ott lenni. Ezen kívül még Salzburgban lesz egy Premier League verseny, illetve az Európa-bajnokság Guadalajarában, ezt követően fog lezáródni a kvalifikáció.

– Nagyjából másfél év van hátra a tokiói olimpiáig, amelyenek programjában már a karate is szerepel. Jelen pillanatban mennyire foglalkoztat az olimpia?

– Sokat gondolok rá, ezért edzünk, ezért dolgozunk minden nap. Jelenleg a 9. helyen állok a világranglistán, tehát elérhetőnek tűnik az olimpia, ennek megfelelően is készülünk. Némi könnyebséget jelent, hogy 2020-ban lesz még egy verseny Párizsban, ahonnan az első három helyezett kijut az olimpiára.

– Hogy zajlik a kvalifikáció a karatéban?

– A világranglista első öt, illetve a fenti verseny első három helyezettje jut ki automatikusan az olimpiára. Ezeken felül van egy szabad kvóta, illetve a házigazda indíthat egy versenyzőt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!