Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Drága volt a rövidzárlat

Publikálva: 2015.07.10 Frissítve: 2015.07.10 Vízilabda

Egy félidőnyi jó játék, majd vereség a Krunoslav Brguljan kupa második mérkőzésén. A Voloskóban zajló nemzetközi vízilabda tornán horvát ellenfele dolgát is megnehezítette az MTK, de a siker reménye csak az első két negyedben csillant fel a kék-fehérek előtt.

Ambíciózusan vetették bele magukat a mérkőzésbe az MTK játékosai. Bozsoki az első támadásból akciógólt szerzett centerből, majd Molnár távoli lövése után, már 2-0 volt az állás. Erre mondják: ideális kezdés, de a játékrész vége előtt megszerezte az ellenfél is első gólját. 

A második negyedben Kerekes lőtt messziről gólt, ekkor még egyértelműen a magyarok akarata érvényesült a vízben. Kánai ismét jól védett, védekezésben is hatékony volt a csapat. 

Ekkor varázsütésre változott meg minden, hiszen 3-1- es állás után feltámadt a horvát egylet, mely elkezdte agresszívan töredelni az MTK-s támadásokat, amiből sok labdát szereztek és Brubnjak jóvoltából 6 gólt szereztek sorozatban. 

A rövidzárlatot követően Kánain kívül senki sem tudta felvenni a horvátok ritmusát, így fájó vereséget szenvedett az MTK. Tanulságként szolgálhatott, hogy a nemzetközi mezőnyben a dalmátok játékstílusa vezet eredményre, ezt a fajta pozitív agresszivitást kell magáévá tenni annak, aki eredményesen akar szerepelni.

A csoport másik mérkőzésén az Opatija megverte a Triglavot, így 19.30 órától a négyes harmadik helye a tét, a szlovén Triglavval szemben. Amennyiben ezt sikerülne megszereznie az MTK-nak, akkor szombaton az ötödik helyért szállhatnának medencébe a magyar csapat játékosai. 

MTK – VK Opatija 4-10 (2-1, 1-2, 1-4, 0-3)

MTK: Kánai – Bozsoki (1), Gesztesi, Kerekes (1), Varga (1), Somlyay, Petrik – Molnár (1), Vég, Both, Szporni B., Szporni D., Kovács.
Edző: Pecz Gábor

A VK Opatija gólszerzői: Brubnjak 7, Krapic, Vucelic, Saftic 1-1.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!