Keresés

Döntős a rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó

Publikálva: 2018.02.13 Frissítve: 2018.02.13 Rövidpályás gyorskorcsolya

Döntőbe jutott a magyar férfi gyorskorcsolyaváltó a pjongcsangi téli olimpián kedden.

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású kvartett – a világelső dél-koreai staféta mögött –  magabiztosan jutott a fináléba, ahol a kanadaiak és a kínaiak lesznek az ellenfelek.

Az 5000 méteres futam elején felváltva vezettek a magyarok és a hazaiak, de nem volt túl nagy az iram. Az egyik váltásnál utolsó helyre is visszacsúszott a magyar együttes, azonban Liu Shaoang hamar újra az élre tört. A csapatok tisztán versenyeztek, de a pozíciók gyakran cserélődtek, a magyarok viszont sokat vezették a mezőnyt, főleg féltávtól.

A dél-koreaiak a verseny utolsó harmadában – a magyarokat megelőzve – ritmust váltottak, a teltházas kangnungi jégcsarnok csaknem „felrobbant” ekkor. Ezt a tempót pedig nem bírták se a japánok, se a világcsúcstartó amerikaiak, azaz az utolsó hét-nyolc körben már nem volt kérdéses a továbbjutás, főleg úgy, hogy a japán váltó egyik tagja elesett.

A magyar váltó 6:34.866 perccel ért célba, és ez új országos csúcs.

– Nagyon rossz olimpia már nem lehet. Amiért jöttünk, azt elértük. Akármi lesz, már nem tudok elégedetlen lenni. Azt gondoltuk, hamar megindulnak a dél-koreaiak, de hiába mentek előre, nem volt nagy az iram, emiatt gyakran változtak a pozíciók. Nagyon tetszett, hogy az amerikaiakat kétszer is leváltottuk – értékelt a rangidős, negyedik olimpiáján szereplő Knoch Viktor. Hozzátette, örül, hogy négycsapatos lesz a döntő, így talán nyugodtabb futamra lehet számítani. Kiemelte, nem írná alá előre a negyedik helyet. Elárulta, amikor sikerült tapadni a hazaiakra, és megvolt a két bólya előny az amerikaiakkal szemben, akkor érezte, hogy meglesz a finálé, mert mindenki magabiztosan versenyzett, nem volt benne a hiba a korcsolyázásban.

– Mindenki hozta a magáét. Senki nem adta könnyen a pozícióját – jelentette ki Burján Csaba, aki úgy vélte, két éve talán kicsit elbízták magukat és ebben a szezonban ütközött ez ki, amikor sorra kapták a pofonokat. – De a legjobbkor újra hibátlanul mentünk!

Liu Shaoang csak annyit emelt ki, nagyon jót tett neki a két elrontott egyéni szám után, hogy a váltóval sikerült javítania. A férfi váltók döntőjét jövő csütörtökön rendezik.

(Forrás: MTI; fotó: MTI, Getty Images)

 
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!