Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Döntetlenre áll a Davis-kupa párharc az első nap után (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.03.06 Frissítve: 2020.03.06 Tenisz

Fucsovics Márton komoly erőfeszítések árán legyőzte a belga Coppejanst, így a magyar csapat kiegyenlített a debreceni összecsapás első napján.

Fucsovics Márton három játszmában, nagy csatában legyőzte Debrecenben Kimmer Coppejanst a Belgium elleni Davis-kupa-selejtezőben. Az első mérkőzésen Balázs Attila kikapott a világranglistán sokkal mögötte álló Ruben Bemelmanstól.

Balázs Attila vereségét követően rendkívül nehéz szituációban kellett Fucsovics Mártonnak pályára lépnie – arra a pályára, amelynek salakos borítása neki sem a kedvence…

Az MTK Budapest 28 esztendős sportolója a nála két évvel fiatalabb Kimmer Coppejans ellen játszott, aki ugyan kiváló salakon, de a Davis-kupában ez csupán a hetedik mérkőzése volt, márpedig az idegenbeli párharc eldöntéséhez legalább olyan mentális stabilitás és bátorság kell, mint a versenyben maradásért teniszezni.

Bár a belga rögtön az első játékban elvette Fucsovics adogatását, a játszmában összességében a Davis-kupában sok nagy csatát megélt magyar teniszező volt a felszabadultabb.

Az első játékrész megnyerését követően (6:2) Fucsovics megint elveszítette a szerváját a szett elején, de az egyre higgadtabb és taktikusabb Coppejans ezt az előnyét már megtartotta, 5:4-nél pedig négy labdája volt a játszma megnyeréséhez – ám nem élt egyikkel sem.

Következhetett a döntő szett – már megint…

Fucsovics az első játszmában még nem tűnt olyan feszültnek, mint előtte Balázs, de a harmadikra ő is elveszítette a türelmét: Kimmer Coppejans szinte minden labdát elért, aztán visszaküldte őket Fucsovics térfelének vonalaira, amit egyre nehezebben viselt a magyar játékos. Ettől még fájó hibákat követett el a hazai kedvenc, és az sem jött be, hogy két fontos szituációban megpróbálta az alulról ütött első szervát – mindkettő a hálóban landolt.

Ennek ellenére Fucsovics küzdött, minden erejét beleadta a találkozóba, amelynek végén Coppejans  a meccsben maradásért szervált, és a kiélezett szituációban többször is hibázott: 6:2, 5:7, 6:4-re nyert a magyar teniszező, így életben tartotta reményeinket a madridi finálét illetően.

A párharc állása 1–1, folytatás szombaton 12:00 órától a párosokkal, aztán két egyéni mérkőzéssel.

Az utolsó két labdamenet:

Forrás: MTI/Nemzeti Sport
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!