Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Döntetlennel kezdtük az érdi tornát (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.08.16 Frissítve: 2019.08.16 Kézilabda

Az első félidőt a Dunaújváros, a másodikat mi nyertük meg 16–14-re.

Dunaújvárosi Kohász KA–MTK Budapest 30-30 (16-14)
Érd Aréna
Vezette: Hantos, Rózsahegyi

DKKA: Csapó 1 – Triscsuk 3, Mihály P. 2, Csavlovics, Szalai B. 7, Grosch 2, Szekerczés 6 (1), Sirián 3, Kazai 2, Molnár B. 1, Braun 2, Ferenczy 1, Nick
Vezetőedző: György László

MTK Budapest: Suba – Dávid-Azari, Dakos 4, Tóth E. 6, Szabados, Mihálffy 2, Fekete B. 4. Csere: Sági – Sziráki 1, Pál T. 3 (2), Sallai 2, Horváth D., Gerháth 4, Juhász E. 2, Zsiborás 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Női kézilabdacsapatunk csütörtök este játszotta első meccsét a IX. Érdi Kupán. A mieink ellenfele a szombaton egyszer már legyőzött Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia volt. Golovin Vlagyimir kisebb sérülés miatt ezúttal nem számíthatott Szöllősi-Zácsik Szandrára, illetve a műtét után lábadozó Győri Barbarára – igaz, mindketten a helyszínen szurkoltak társaiknak.

Csakúgy, mint az öt nappal korábbi, a csütörtöki mérkőzés is rendkívül kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy góllal. A 22. percben meglógni látszott a Kohász, Golovin Vlagyimir ki is kérte első idejét – ekkor 13-10-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban valamelyest rendezte sorait csapatunk, végül kétgólos hátrányban vonulhattunk pihenőre (16-14).

Remekül kezdtük a második félidőt, Tóth Eszter vezérletével hamar átvettük a vezetést, de mi sem tudtuk lerázni ellenfelünket. A szoros végjáték elképesztő izgalmakat tartogatott: Golovin Vlagyimir 21 másodperccel a végső dudaszó előtt, 30-29-es állásnál kérte ki utolsó idejét.

A mieink Gerháth Fanni révén egyenlítettek is, ám még mindig maradt idő egy utolsó dunaújvárosi ellentámadásra. Ezt a lányok sikeresen kivédekezték, és, bár ellenfelünk időntúli szabaddobással még próbálkozhatott, döntetlennel ért véget a mérkőzés (30-30).

Folytatás péntek este a házigazda Érd ellen.

Golovin Vlagyimir:Voltak jobb és kevésbé jó szakaszok is, a második félidőben sokat kapkodtunk kritikus helyzetekben. A védekezés – a 30 kapott gól ellenére is – sokat javult, de persze még van hova fejlődni.
 



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!