Kézilabda
Porobic Zoé

Döntetlen az Új Hidegkutiban (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.03.25 Frissítve: 2017.03.26 Labdarúgás

Az MTK Budapest hatalmas küzdelemben, 2-2-es döntetlent játszott szerb ellenfele ellen a válogatott szünet utolsó felkészülési meccsén.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – FK Spartak Ždrepčeva krv 2-2 (0-1)

Gólszerzők: Martínez (49.), Nikházi (78.), illetve Mudrinszki (31.), Purovics (81.)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 200 néző

Vezette: Szilasi Szabolcs (Takács Gábor, Mohos Milán)

MTK Budapest: Groppioni – Baki (Okuka, 66.), Poór, Grgics, Vadnai – Borbély, Vass – Gera (Nikházi, 25.), Martínez, Ramos (Kanta, 60.) – Kolomoec

FK Spartak Ždrepčeva KRV: Osztojics (Jovics, 45.) – Gajics, Sztojkovics, Radovanovics, Krefl – Andics (Paregranovics, 30.), Szavkovics (Antunics, 64.), Sztosics (Basanovics, 56.), Nikolics, Ivanovics – Mudrinszki (Purovics, 71.)

Már az első percekben látszott, hogy egyik együttes sem veszi félvállról a mérkőzést, a szerb csapat különösen gyakran, keményen odalépett játékosainknak, olyannyira, hogy Vasst ápolni kellett a mérkőzés elején. Az első igazi helyzet a 18. percben alakult ki, amikor Martínez adott hatalmas passzt Gerának, aki elhúzta a kapus mellett a labdát, Osztojics elkaszálta a lábát, de a bíró sípja néma maradt. Sajnos Gera csúnyán ráesett a vállára az esetnél, így Nikházinak kellett jönnie helyette a 25. percben.

A kemény játéknak a 30. percben a szerbeknél is meglett az első áldozata, ugyanis Andics megsérült, őt Paregranovics váltotta. Egy perccel később megszületett a találkozó első Spartak helyzetéből a gól is: Groppioni veszítette el a labdát a tizenhatosnál, majd Ivanovics passza után Mudrinszki lőtt az üres kapuba.

Egy perccel később újabb hatalmas helyzetbe került a narancssárga mezes vendégcsapat, de olasz kapusunk ezúttal remekül hárította Szavkovics közeli lövését. A 36. percben Ramos adott be ballal a bal oldalról, Kolomoec érkezett jó ütemben, de fejese a rövidsarok mellett landolt. A 39. percben ismét Kolomoec volt a főszereplő: Nikházi ugratta ki az ukrán támadót, de picit kisodródott, így lapos lövését hárította Osztojics. A félidő végéig újabb lehetőség már nem alakult ki, így egygólos szerb vezetésnél fordultak a csapatok.

A második játékrészt mi kezdtük jobban, olyannyira, hogy az 50. percben meg is szereztük az egyenlítést. Ramos húzott el a bal szélen, centerezett laposan középre, Martínez pedig bal lábbal a kapu közepébe helyezte a labdát. Sajnos néhány perccel később Ramos is sérülést szenvedett, így helyette Kanta érkezett.

A 69. percben Poortól szerezte meg az ellenfél a labdát, majd vezethették ziccerben Groppionira, de Grgics gyönyörűen ért vissza, és szabadított fel. Pár perccel később a csereként beállt Purovics lőtt tizenhatról, de Groppioni szépen védett.

A 78. percben Martínez tett középre balról, majd Nikházi lövését blokkolták, de a labda visszapattant hozzá, másodszorra pedig már nem hibázott, így először vezettünk a meccsen. Az örömünk nem sokáig tartott, ugyanis a 81. percben Purovics sodorta be a labdát a vendégek szöglete után.

A 90. percben Kolomoec eldönthette volna a mérkőzést, amikor remekül ugrott ki, de balos lövését hárította a szerb kapus, így végül 2-2-es döntetlen lett a meccs vége. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!