Atlétika
Krizsán Xénia

Döntetlen az RKSK ellen

Publikálva: 2017.07.22 Frissítve: 2017.07.22 Labdarúgás

MTK Budapest II. - RKSK 2-2 (1-0)

Gólszerzők: Szerencsi (34.), Szabó Ádám (75.), illetve Bojtor (81.), Vattai (84.)

Budapest, Lantos Mihály Sporttelep, 75 néző

MTK Budapest II.: Papp – Nagy Martin, Sziklási, Nagy Zsombor, Lampert – Bayer, Lustyik – Szabó Dominik, Szerencsi, Szuhodovszki – Tóth Zoltán

Második félidő: Papp – Szekeres, Andrusch, Varjú, Sági – Pozsonyi, Szabó Ádám – Balogh, Varga, Kisari – Reizinger

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

A kék-fehér együttes kezdte jobban a mérkőzést, és már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, de Sziklási fejese – Szerencsi beadása után – a kapus ölébe pottyant. Pár perccel később Szabó Dominikkal szemben szabálytalankodtak a vendégek, de a gyorsan elvégzett szabadrúgás után Szerencsi – ballal  – mellé lőtt.

Az első vendéghelyzetig a 18. percig kellett várni, amikor Berki fordult meg szépen a tizenhatos vonalán, de lövése eltévesztette a célt. Ezután Nagy Zsombor került helyzetbe szöglet után a másik oldalon, de közvetlen közelről a kapust találta el.

A félidő derekán picit leült a játék, csupán Bayer balos lövését jegyezhettük fel, amely épphogy elkerülte a kaput. Nem sokkal ezután azonban megszületett az első gól: Tóth lövését még hárította a kapus, azonban a labda visszapattant a csatárhoz, aki Szerencsihez centerezett, ő pedig ballal, higgadtan a hosszú sarokba helyezett.

A vendégek ezután Simita révén veszélyeztettek átlövéssel, amelyre Bayer válaszolt, de gól már nem született, így 1-0-lal zárult az első félidő.

Pölöskei Gábor a második játékrészre Papp Botondon kívül mindenkit lecserélt, és ez picit meg is látszott a csapaton, hiszen jobban kezdett a Rákosmente. A vendégek mezőnyfölénye azonban nagyrészt meddő volt, és a 75. percben Szabó Ádám megduplázta az MTK Budapest II. előnyét, amikor 25-ről bombázott a felső sarokba.

Szinte azonnal válaszolt erre a kékmezes RKSK, Bojtor lőtt elemi erővel a rövid sarokba, 25 méterről. Három perccel később jött az újabb vendéggól: Vattai fejjel vette be Papp hálóját a vendégek szöglete után, így huszáros hajrával kiharcolta a döntetlent a Rákosmente.

Pölöskei Gábor:Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első játékrészben uraltuk a mérkőzést, és ez már az a gárda volt, amelynek a nagy részét már a bajnoki meccseken is láthatjuk. A második periódus nem volt olyan gördülékeny, apróbb hibákat követtünk el, de az első félidővel meg vagyok elégedve. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!