Atlétika
Magyari Zoltán

Döntetlen a Megyeri úton

Publikálva: 2016.09.21 Frissítve: 2016.09.21 Röplabda

A tavalyi bronzérmes sem tudott túljárni a kék-fehérek eszén.

UTE – MTK Budapest 2-2 (16, -23, -24, 11)
Tungsram Csarnok, 20 néző

MTK Budapest: Lutter Liza, Papp Orsi, Petőváry Panni, Hackl Szilvia, Szűcs Kinga, Lakatos Enikő
Csere: Nagy Fanni (liberó), Kilyénfalvi Zsófi, Lesi Olívia, Deli Zsófi, Horváth Zita
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Szerda délután játszotta második felkészülési mérkőzését az MTK Budapest. A kék-fehérek ellenfele ezúttal Lakatos Enikő korábbi együttese, a tavalyi bronzérmes UTE volt.

Alberto Salomoni együttese – a Vasas-Óbuda elleni meccshez hasonlóan – ezúttal is álomszerűen kezdte a mérkőzést: a kék-fehérek sáncjátéka kiváló volt, támadásban is ellenfele fölé nőtt a kék-fehér gárda, így Andrea Milodanovics 9-3-as vendégelőnynél kért időt először. A játékmegszakítás sem zavarta meg a kiváló formában játszó Papp Orsit és társait, 21-11-nél volt először tízpontos különbség a felek között. A hazaiak ekkor még pihentették Lutter Esztert és Dégi Barbarát, mégsem lehet tartalékosnak nevezni összeállításukat, mivel pályán volt többek közt az amerikai Ashley Headen, illetve a Vasasból igazolt Miklai Zsanett. A lehengerlő vendégek ellen azonban nekik sem volt ellenszerük, így az első játszmát simán, 25-16-ra nyerte az MTK Budapest.

A második szettben már pályára lépett Lutter Eszter, és ez a játék képén is meglátszott. Érdekes fogócska alakult ki a két együttes között: a lila-fehérek elhúztak (3-0), a vendégek egyenlítettek (6-6). Ezt követően ismét lerázták ellenfelüket a hazaiak (13-9), de a kék-fehérek újfent utolérték őket (13-13). Ezt követően is fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a felek, 22-23-nál még a vezetést is megszerezte Alberto Salomoni együttese. A játékrész hajrájában azonban nyugodtabb tudott maradni a hazai gárda, így 26-24-re megnyerte a játszmát.

A harmadik játékrész kísértetiesen hasonló játékot hozott, mint az előző. Ezúttal is hamar elhúztak a hazaiak, 4-0-nál kért időt Alberto Salomoni, hogy rendet tegyen a fejekben. Be is jött a számítása, 9-9-nél utolérték ellenfelüket a kék-fehér lányok. A szett végéhez közeledve ismét megszerezték a vezetést a vendégek (18-19), de újfent jobban koncentráltak Andrea Milodanovics lányai, és nyerték meg a játszmát 25-23-ra.

A negyedik szett – a két vezetőedző által megbeszélteknek megfelelően – mindössze tizenöt pontig tartott. Alberto Salomoni csatasorba állította a Kaposvárról igazolt Horváth Zitát, illetve a kék-fehérek utánpótlásának két új csillagát, Lesi Olíviát és Deli Zsófit. Előbbi négy-öt sikeres nyitással szomorította a hazaiakat, míg utóbbi korát meghazudtoló érettséggel és nyugalommal játszott, sőt, pontot is szerzett csapatának. Többek között az ő jó játékuknak is köszönhetően az MTK Budapest 15-11-re megnyerte a negyedik szettet, így döntetlennel ért véget a találkozó.

A kék-fehérek jövő hét kedden, a TFSE ellen játsszák következő felkészülési mérkőzésüket.

Alberto Salomoni: – Örülök, hogy a lányok élvezték a játékot. A Vasas meccshez képest nagyot léptünk előre: az első szett ismét nagyon jól sikerült, de a másodikban és a harmadikban sem hagytuk lerázni magunkat, újra és újra visszajöttünk a meccsbe. Ha levetkőzzük az idegeskedést, ami két-három pontos hátrányban ránk jön, még jobbak is lehetünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!