Kézilabda
Török Lilly

Csúcstámadás

Publikálva: 2015.07.29 Frissítve: 2015.07.30 Labdarúgás női

Sikerrel vívta meg a nyár első két felkészülési mérkőzését az MTK Hungária FC. A szlovák BL résztvevő Nové Zámky és a – bajnoki ezüstérmes – Slovan Bratislava együttesét egyaránt legyőzte a kék-fehér csapat. Medgyes Péter vezetőedző azonban azt mondja, csak az út elején járnak, a szurkolók láthatnak majd a jelenleginél sokkal jobb MTK-t is, amelynek célja a bajnoki cím visszahódítása.

– Két győzelemmel indult a felkészülési időszak. Mennyiben tekinthetők értékmérőnek a mostani sikerek?

– A felkészülés közepén óvatosan kell kezelni az eredményeket. Nem most kell csúcsformában lenni, de az kijelenthető, jó úton járunk. Tetszik a lányok elszántsága, biztatónak látok egyes momentumokat.

– Lehet még mozgásra számítani a keretben?

– A magyar mezőnyből megszereztük azt a két játékost, akit akartunk, nem hiszem, hogy igazolunk mást a honi piacról. Külföldi játékos érkezése azért benne lehet a pakliban, nyitott szemmel járok, hogy ezen a fronton is ledolgozhassuk a Ferencváros pillanatnyi előnyét.

– A késő délutáni órákban Érsekújváron lép pályára a csapat. Mit vársz a mérkőzéstől, és mi lesz a felkészülés további programja?

– Másodlagos szempont az eredmény, de biztosan benne lesz a szlovák játékosokban, hogy visszavágjanak nekünk a legutóbbi 6-1-es győzelmünkért, ami azért, valljuk be, túlzó volt a játék színvonalához mérten. Persze mi is mindig nyerni szeretnénk, de a számszerű eredménynél sokkal fontosabb, hogy javuljon az összjátékunk, működjön a sokat gyakorolt tolódás, és mindenkinek jusson elegendő játéklehetőség. A folytatásról annyit, hogy Szabadkán biztosan játszunk majd, és igyekszem legalább még egy erős külföldi ellenfelet találni a bajnoki rajt előtt.

 Mennyire szokatlan, hogy most nem a BL-re készül a gárda?

– Nehéz volt megemészteni a helyzetet, de jó sportemberek lévén, túlléptünk rajta. A pozitívumot is látni kell a dologban, így legalább több időnk van felkészülni a bajnokságra. Arra a bajnokságra, amely a tavalyinál is sokkal erősebb lesz. A mostani időszakban ezért fektetünk nagy hangsúlyt az erőnlétünkre, hiszen a kiélezett csatákban óriási szükségünk lesz a jó fizikumra.

– Egyértelműen a bajnoki cím visszahódítását várják a szurkolók a következő idénytől. Reális ez az elvárás?

– Amennyiben nem így gondolnám, felesleges lenne felkelni és nekivágni a napnak. Csakis ez a cél lebeg a szemünk előtt. A csúcson van a helyünk, és hatalmas elszántság dolgozik bennünk, hogy ezt be is bizonyítsuk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!