Atlétika
Jankovics Dániel

Csont nélkül tovább

Publikálva: 2018.05.30 Frissítve: 2018.05.30 eSport

Az I. DIGI eSport FIFA Pro Clubs Kupa „A" csoportjában az élen végeztünk.

Lejátszottuk csoportmérkőzéseinket az 500 ezer forint összdíjazású DIGI eSport kupán. A DVSC és a DVTK voltak ellenfeleink, akik nem ismeretlenek számunkra a bajnokság előző idényéből. A stúdióban szakkommentátorként a Ferencvárosi TC - illetve FIFA Pro Clubsban a TFSE -  támadója, Lovrencsics Balázs segítette a munkát, így a szervező DIGI Sport mindent megtett, hogy a klasszikus ladbarúgáshoz hasonló minőségben kerüljön képernyőre első eSport kupájuk.

A mérkőzések sorát csapatunk kezdte, a DVSC gárdájával csaptunk össze. A kezdőben Ciprus – Szlájder, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Rácz, Divi, Kevinho – Pedro kapott helyet.
 
A 12. percig kellett várni az első lövésre, Kevinho azonban nem talált kaput. A 17. percben már a kapusnak kellett fogni a labdát Majorosi lövésénél.

A 24. percben szabadrúgással jöhettünk, Rácz Bandi löbbölt középre, ahol Latyak lövése kijött a kapusról, az ismétlés pedig elakadt a védőkben.

Az első játékrész gól nélkül telt, helyzet csak csapatunk előtt alakult, hat kísérletből négyszer találtunk kaput, míg a DVSC nem tudott lövéssel próbálkozni, hála védelmünk folyamatos nyomásgyakorlásának.

A fordulást követően a játék képe nem változott, és az 57. percben megérkezett az első gól. Majorosi futott el a jobb szélen, éles szögben lőtt, a kapus Kevinho elé ütötte a labdát, balszélsőnk pedig élt a lehetőséggel, és zavartalanul lőtt a hálóba.

Hátrányban többet kockáztatott a DVSC, és az első lövésből egyenlíteni tudott. A 69. percben balról érkezett beadás védelmünk mögé, amire Floo tört ki, és pont bele tudott kapni, így Ciprus vert helyzetbe került.

A 80. percben ismét mattoltuk a cívisvárosiakat. Pedro szerzett labdát a büntetőterület sarkánál, középen Divi három védő szorításában kapta a passzt, majd váratlanul megállt, és jobb külsővel bombázott a bal alsóba. A mesteri találattal ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést.

Az utolsó 10 percben mindent egy lapra tett fel a DVSC, csapatunk ezt felismerve inkább kontrákra rendeződött át, továbbra is agresszív letámadást alkalmazva. A taktia sikeresen működött, újabb gól nem esett, így az első találkozón három pontot szereztünk.

A csoport második mérkőzését a DVTK és a DVSC játszotta egymással, javított a Debrecen, így a döntő mérkőzésen a DVTK ellen a képlet egyszerű volt, nyernünk kellett a csoportelsőséghez, és legalább egy pontot kellett szerezni a továbbjutáshoz.

Második mérkőzésünkre cseréltünk, Fruzsi kapott lehetőséget Pedro helyett, és az 5. percben rögtön veszélyeztetett, fejese a hosszú felső felé tartott, de a hulló labda a kapufáról az alapvonalon túlra pattant. 

Az áttörés a 11. percben történt meg, gyorsan magunkhoz tudtuk ragadni a vezetést. Fruzsi passzolt középre Divinek, az ő lövését védte a kapus, a kipattanó Kevinho elé került, aki – az első mérkőzéshez hasonlóan – ismét szemfüles találatot szerzett.

Rögtön kísérletezett a DVTK, szögletet harcoltak ki, amiből Ciprusnak kellett védenie a bal alsó felé tartó erős fejest. Ezt követően Fruzsi vette észre a hosszú oldalon üresen futó Kevinhot, remek labdával ugratta ki szélsőnket, de életerős lövését a kapus kivédte. 

Kiegyenlített mederben zajlott a mérkőzés, igaz csapatunk dolgozott ki több lehetőséget. Ennek ellenére egyenlíteni tudott a DVTK. Mélységi ívelést követően Czifra Ati próbált menteni, de kiszorított helyzetből saját kapujába csúsztatott, beállítva ezzel az első félidei állást.

A döntetlen csapatunknak kedvezett, ennek megfelelően a diósgyőri alakulat agresszíven próbált labdát szerezni, ezt viszont finom, technikás játékkal hatástalanítani tudtuk, és az 59. percben gólhelyzetig vittük, Fruzsi lőtt, de szöglet lett a vége, amiből Latyak fejelt. Másodpercekkel később Divi lőtt 17 méterről, centikkel kerülte el a kaput a labda.

A 76. percben Divi adott tökéletes labdát Majorosi Krisznek, aki lefutotta védőjét, és a kapussal szemben egyedül nem hibázott, higgadtan gurított a rövid alsóba. Hátrányban a DVTK rohant az eredmény után, többet hibázott, ezzel pedig csapatunk játéka került érvényre.

A 87. percben ismét Divi és Majorosi összjátékából került ziccerbe szélsőnk, akit szabálytalanul szereltek. A megítélt büntetőhöz a sértett, Majorosi állt oda, és szemtelenül, laposan, középre lőtt. 

A hosszabbításban Kárpáti ugratta ki Kevinhot, aki védője mellett befelé cselezett, majd hidegvérrel bombázott a kapuba, beállítva a végeredményt. Csapatunk két győzelemmel magabiztosan hozta az első helyet csoportjában, így a másik hármas második helyezettjével találkozunk az elődöntőben.

Az MTK Budapest eSport szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!