Atlétika
Jankovics Dániel

Csoda a Városmajorban! (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.23 Frissítve: 2019.03.23 Röplabda

Megtörtük a Kaposvár 24 meccses veretlenségi sorozatát.

MTK Budapest–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (23, 18, 18)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző
Vezette: dr. Árpás, Vári (Filibér, Varga A.)

MTK Budapest: Kotormán 1, Godó 15, Kis R. 13, Vezsenyi 8, Takács D. 10, Borsos 6
Csere: Nagy F. (liberó), Lesi, Kiss G. 2
Vezetőedző: Tóth Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Miklai 12, Szűcs K. 7, Leidgeb 6, Csesljár 1, Iricsanyin 6, Vacsi 8
Csere: Héri (liberó), Kanizsai (liberó), Kalmár V., Harmath, Horváth A., Császár 1
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

Az Extraliga kvalifikációs körének 3. fordulójában csapatunk az idénybeli 24 meccséből 24-et megnyerő 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesét látta vendégül. Szasa Nedeljkovics tanítványai pontot is mindössze egyetlen egy alkalommal veszítettek, igaz, azt pont ellenünk, az alapszakasz utolsó mérkőzésén.

Remekül kezdtük a találkozót: Szasa Nedeljkovics már 4-0-nál kikérte első idejét. Ezt követően át is vette az irányítást a Kaposvár, a játékrész derekán már 16-11-re is vezettek. A mieink szerencsére nem roppantak meg, és 18-18-nál utol is érték ellenfelüket. Fej-fej mellett érkezett a hajrához a két csapat, és bár a somogyiak az első szettlabdánkat még hárítani tudták, végül mi jöttünk ki jobban az idegek harcából (25-23).

A második játszmában Tóth Gábor tanítványai továbbra is az elsőben látott fegyelmezett, magabiztos, pontos játékot hozták: 5-5 után – Szasa Nedeljkovics két időkérése ellenére – hetet számoltunk a Kaposvárra (12-5). Ha bárki más lett volna pénteki ellenfelünk, akár hátra is dőlhettünk volna, ám a somogyiak szezonbeli eredménysora bizonyította, még közel sincs vége a játszmának, nemhogy a meccsnek. Szerencsére Godó Panniék nem követték el a fenti hibát, tovább növelték előnyüket (22-11), és bár a hajrához közeledve sokat faragott hátrányából a vendégcsapat, végül simán nyertük a második játékrészt (25-18).

A harmadik szettben sem lassítottunk: az első labdamenettől kezdve végig, volt, hogy már nyolc ponttal is (20-12) mentünk. Szasa Nedeljkovics hiába igyekezett cserékkel felrázni övéit, az egyre fásultabbnak tűnő kaposváriak egyszerűen nem találták az ellenszert a szezonbeli legjobb teljesítményével előrukkoló MTK Budapesttel szemben, és végül kénytelenek voltak elkönyvelni első vereségüket a 2018/19-es bajnokságban (25-18).

Ezzel a fantasztikus győzelemmel csapatunk a tabella élére állt, és ami talán még fontosabb, bebizonyította, hogy bárki ellen lehet keresnivalója ebben a mezőnyben. Tóth Gábor tanítványai legközelebb március 29-én, a Jászberény otthonában lépnek pályára: bár a papírforma továbbra sem mellettünk szól, a Kaposvár ellen mutatott játék bizakodásra ad okot.

Tóth Gábor:Az utóbbi két év legmagasabb színvonalú mérkőzésén a legmagabiztosabb győzelmet arattuk az utóbbi két év legerősebb ellenfele ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!