Atlétika
Jankovics Dániel

Cseh élvonalbeli csapat ellen készültünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.20 Frissítve: 2018.09.20 Kosárlabda női

Remek mérkőzésen, az utolsó negyed hozott csak döntést. Jól szolgálta felkészülésünket a cseh bajnokság tavalyi hatodik helyezettjével játszott találkozó.

Tavaly fogadtuk először a Zabiny Brno Basket csapatát, szerdán újra Budapestre látogattak. A cseh bajnokság tavalyi kiírásában hatodik helyen végző együttes ellen remek felkészülési mérkőzést vívott női kosárcsapatunk.

Nagy Dóra együttesében mindenki hadra fogható volt. Mau visszatért a 3X3-as válogatottól, Fruzsi újra egészséges, így mind a 12 játékos bevetésre készen állt.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét fél komoly hangsúlyt helyezett védekezésére. Szoros állásról előbb vendégeink léptek el pár ponttal, majd nem csupán visszakapaszkodtunk, de a cseresor pazar játékával 11-4-es szériát futottunk. Egy labdán belül maradva, hárompontos hátrányból (25-28) jöhetett a második tíz perc.

Még agresszívabb védekezésre kapcsoltak a csehek, zsinórban négy eladott labdánkból rendre pontokat is szereztek. A negyed második felére újra magunkra találtunk, a kezdő húzóemberei, Hegedűs Janka és Szabó Flóra párosa megint szépen szállították a kosarakat. Janka utolsó másodperces triplájával még az előny is meglett nagyszünetre (40-39).

A folytatásban is szépen tartottuk magunkat, még ha egyre kijjebb is tolta védekezését a Brno, megnehezítve már a labdafelhozatalokat is. 18-14-re nyertük ezt az etapot is, magabiztos vezetésből várhattuk a zárónegyedet.

Egyre többet változott a vezető fél kiléte, jó kezdéssel 62-63-nál, a második negyedet követően először, újra vezettek a fekete mezesek. Védekezésben, sebességben jobban bírta a hajrát a Brno, több támadásunk egészen 24 másodpercig kitolódott a szigorú védelem mellett. Az utolsó percig 10 ponton belül maradtunk, de közelebb nem sikerült kerülni, így vállalható vereséggel zárult a hasznos edzőmeccs.

MTK Budapest – Zabiny Brno Basket 65-79 (25-28, 15-11, 18-14, 7-26)

Pontszerzőink: Pusztai Sára 2 pont, Szeitl Vanessa -, Süle Krisztina 5/3, Szabó Flóra 15, Hegedűs Janka 18/6; Wéber Fruzsina 10, Czirják Noémi 6, Bernáth Réka 5/3, Gróf Tímea 2, Koch Dóra 2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!