Kézilabda
Kekezovity Anna

Cseh András az új vezetőedző

Publikálva: 2018.06.20 Frissítve: 2018.07.10 Labdarúgás női

Az 54 éves szakember tudja, hogy hatalmas kihívás, de bizakodó.

A következő szezontól Cseh András a bajnoki címvédő MTK Hungária FC vezetőedzője.

Cseh András „Bandi” 1964. január 15-én született Nagyszénáson. A négyszeres válogatott középpályás játékos-pályafutása nagy részét a Budapest Honvédban töltötte, amellyel öt bajnoki címet szerzett, és két Magyar Kupát is nyert.

Edzői karrierje során elsősorban utánpótláscsapatoknál dolgozott, megfordult többek között az MTK Budapestnél, a Puskás Akadémiánál, legutóbb pedig Újpesten.

Nálunk – többek között – olyan játékosok nevelkedtek a keze alatt, mint Busai Attila, Eppel Márton, Kelemen Dávid, Kemenes Szabolcs, Nikházi Márk, Pál András, vagy Tischler Patrik.

A női labdarúgás sem ismeretlen számára, alacsonyabb osztályban már dolgozott hölgyekkel.

– Töprengtem ugyan, hogy maradjak-e az utánpótlásnál, vagy elvállaljam ezt a felkérést, de az ország legjobb női labdarúgócsapatát irányítani akkora megtiszteltetés, hogy nem kellett sokat gondolkodnom – mesélte Cseh András. – Ugyanakkor hatalmas kihívás is, mivel az utóbbi két szezonban remekül szerepeltek a lányok, nem lesz könnyű dolgom. Kiváló munkát végeztek a csapatnál dolgozó szakemberek, ezt szeretném folytatni én is.

Női labdarúgócsapatunk július 2-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

– Konkrét célkitűzésekről egyelőre nem beszéltünk. A BL-csoportkörből hatalmas bravúr lenne továbbjutni, igaz, ez nagyban függ a sorsolástól is. A bajnoki cím megvédése is nagy kihívás lesz, mivel mindenki a bajnokot szeretné megverni, ráadásul egyre több fellegvár épül a női labdarúgásban, gondolok itt Diósgyőrre, Szombathelyre vagy épp Győrre. Mindenesetre már ismerkedem a kerettel, megnéztem a lányok meccseinek felvételeit, igyekszem feltérképezni a csapatot. Nagyon jó játékosok alkotják a keretet, ráadásul a fiatalok is rendkívül tehetségesek, összességében bizakodó vagyok.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!