Atlétika
Nagy Marcell

Csapatvezetői gondolatok

Publikálva: 2018.10.03 Frissítve: 2018.10.03 eSport

Majorosi Krisztián beszélt a K&H e-kupa FIFA19 1v1 verseny tapasztalatairól.

Az MTK Budapest 1v1-es játékosa, Majorosi Krisztián az 5-8. helyen végzett a K&H e-kupa FIFA19 1v1 versenyen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Beszélt a kupa tapasztalatairól, saját állapotáról, a csapattagok teljesítményéről, és természetesen az új játékról is.

– Hogyan láttad a kupát, mik a gondolatok pár nappal később?

– A verseny nagyon jól sikerült. Annak ellenére, hogy 128 nevező volt, az első fordulón kívül nem kellett sokat várni, a játékosoknak volt lehetőségük leülni és pihenni, illetve el tudták foglalni magukat a körítéssel, amíg szólították őket. Kiemelendő még, hogy a hangosítás is hibátlan volt, akárhol tartózkodtunk, lehetett hallani, hogy éppen kit szólítanak, ez pedig extra nyugtató-faktor volt, hiszen nem kellett idegeskedni, hogy mikor és hol kell lennünk. Ami számomra kicsit zavaró volt, hogy a kommentátorok közelsége miatt a hangjuk – fülhallgató nélkül – zavaró lehetett, illetve a „játéktéren” való áthaladás is elvonhatta a figyelmet.

– Milyen célokkal vágtál neki a kupának, és mennyire sikerült elérni azokat?

– Sajnos egészségügyi okok miatt nem voltam még a csúcson, sőt örülhettem, hogy el tudtam jönni a versenyre. Az elsődleges célom ezáltal az volt, hogy megnézzem, mennyit bírok ilyen állapotban. Reméltem persze, hogy a négy meghívott játékossal játszhatok. Ezt el is értem, ám ott csapattársammal, Divivel kellett megmérkőznöm, akinek ismét csak gratulálni tudok, okosan játszott ellenem, és megérdemelten győzött. Legközelebb majd máshogy lesz...

– Volt-e minimális cél az 1v1 játékosoknak, illetve a Pro Clubs csapat tagjainak a versenyen?

– Teljesen új játék a FIFA19, nem volt sok idő megszokni, nem is volt kimondott elvárás játékosaink felé. Volt, aki hamar kiesett, de biztos vagyok benne, hogy ez 1-2 hónap múlva már nem így alakulna. A Pro Clubs csapat játékosai 1v1-ben is megállták a helyüket, egyikük sem úgy ment haza, hogy lejátszották őket a pályáról, büszkék lehetünk minden MTK Budapest játékosra, aki elindult a versenyen.

– Jobb vagy rosszabb lett a FIFA széria új tagja az előzőhöz képest?

– Az új taktikai változások sok pluszt adnak a játékosoknak, én nagyon élvezem, hogy sokkal jobban testre tudom szabni a csapatom stratégiáját, és végre a labdatartós, időhúzás játékosok ellen is lehet tenni valamit. Új lövési rendszer került a játékba, ami talán túlzottan erősnek tűnik, ezt a negatívumok közé sorolnám. Sokkal hatékonyabbak a távoli lövések, mint a ziccerek tíz méterről, de ezen még van ideje változtatni a kiadónak.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!