Kézilabda
Szőke Szonja

Csalódás a Szekszárd elleni meccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.12.07 Frissítve: 2014.12.09 Kosárlabda női

A női NB I/A 7. fordulójában igazi alsóházi rangadóra volt kilátás. Az MTK Budapest azt a szekszárdi csapatot fogadta otthonában, mely hét lejátszott mérkőzés után - a kék-fehérekhez hasonlóan - egy győzelemmel és hat vereséggel állt a tabellán. Vagyis a tét a felzárkózás volt.

A vendégek hangos szurkolótáborral érkeztek, akik szünet nélkül, lelkesen biztatták csapatukat. Persze az MTK-drukkerek is odatették magukat, gyakran skandálták, hogy „Hajrá Budapest, hajrá MTK!”, vagy „Védekezz!” .

Utóbbira óriási szükség volt, ugyanis a szekszárdi játékosok az első perctől kezdve könyörtelenül támadtak. Sőt, az első negyedben rögtön triplával szereztek vezetést, a továbbiakban pedig jobbára büntetőkből jutottak pontokhoz. Sztevan Csupics mester kétszer is cserélt, illetve folyamatosan biztatta a lányokat, az első játékrész azonban 15-21-es vendégvezetéssel zárult.

A második negyed Medgyessy Dóra büntetőjével indult, ám a labda mind a kétszer mellé ment. Nem így a szekszárdiaknál. 4-4-ig partiban volt egymással a két csapat, ám ezt követően a vendégek folytatták menetelésüket. Nem volt nehéz, ugyanis a hazaiak rengeteg hibát vétettek. A félidőre 13 pontra duzzadt a szekszárdi előny.

Hogy a szünetben Sztevan Csupics mit mondott tanítványainak, nem tudni. Az azonban biztos, hogy teljesen más MTK Budapest lépett pályára a harmadik negyedben. Noha a játékrész elején többszöri próbálkozás során fél méterről sem sikerült kosárba dobni a labdát, 3-3 után a hazaiak akarta érvényesült. Szépen csentek labdát, keményebben harcoltak ellenfelükkel. A negyed végére 50-56-ot mutatott az eredményjelző, vagyis a hazaiak jelentősen lefaragtak a félidei hátrányukból.

Tehát az utolsó játékrészben az volt a kérdés: sikerül-e az MTK Budapestnek megfordítani az állást. A lányok erejüket nem kímélve küzdöttek, sokszor már-már földharcot vívtak a vendégeikkel. A szerencse azonban nem pártolt el a Szekszárdtól, mely így győzelemmel búcsúzott.

Ezzel az MTK Budapest a tabella utolsó előtti helyére csúszott, az Atomerőmű KSC Szekszárd pedig a 7. helyre lépett.

Csalódás a Szekszárd elleni meccsen (GALÉRIA)

MTK Budapest - Atomerőmű KSC Szekszárd 73-82 (15-21, 16-23, 19-12, 23-26)

Sztevan Csupics, vezetőedző (MTK Budapest): – Nem a terveknek megfelelően játszottunk. A lányok mindenáron nyerni szerettek volna, ami óriási nyomásként nehezedett rájuk. A harmadik negyed szép volt, de összességében nem játszottunk stabilan, nem védekeztünk eléggé keményen.

Magyar Gergely, vezetőedző (Atomerőmű KSC Szekszárd): – Nehezen készültünk a mérkőzésre, mert nagyon sok sérültünk van. Abszolút büszke vagyok a lányokra, hogy így megfogyatkozva, és a megbeszéltek szerint, csapatként játszottak. Tökéletesen megvalósították a tervezett elképzeléseket, ennek köszönhetően már a mérkőzés elején megszereztük a vezetést, amely a meccs végéig kitartott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!