Tenisz
Gálfi Dalma

Családi vállalkozás a sikerre

Publikálva: 2016.09.03 Frissítve: 2016.09.01 Sakk

A rendkívül tehetséges sakkozó, a csupán 18 esztendős Juhász Ármin idén került az MTK Budapest csapatához. A korosztályos válogatott játékossal beszélgettünk klubváltásáról, jövőbeni terveiről és a klubon belüli „családegyesítésről”.

– Mióta sakkozol, hogyan ismerkedtél meg a játékkal?

– Nyolcéves korom óta sakkozom, és Kristóf bátyámnak köszönhetem mindezt, aki a családból először gondolta úgy, hogy a sakk lesz a választott sportja. Ő ismertetett meg a játék alapjaival, vele együtt kerültem most az MTK Budapesthez, Ágoston öcsémet követve.

– Hogy kerültetek a klubhoz?

– Öcsém már korábban ideigazolt és az általa elmondottak, valamint Szabolcsi János és Kállai Gábor szakmai felkészültsége sarkalltak minket arra, hogy a kék-fehéreket válasszuk.

– Nemrégiben ért véget a korosztályos Európa-bajnokság Prágában, ahol a középmezőny elején végeztél. Elégedett vagy a teljesítményeddel?

– 110-ből 29. lettem, ez talán jobb is, mint a középmezőny, de nem lehetek teljesen elégedett. Előrébb rangsoroltak és talán magam is többet vártam a csapat Eb 2. helyezése után. Szóval alakulhatott volna jobban is az egyéni verseny, de el kell ismerni kemény, kellemetlen ellenfelekkel találkoztam. Az viszont biztos, hogy a rengeteg munka nem vész kárba, kamatoztatni tudom majd a felkészülés és a verseny idején szerzett tapasztalatokat a jövőben.

– Milyen feladatok várnak még rád idén? Mit vársz magadtól és a csapattól?

– Novemberben, az ifjúsági csapatbajnokságon ülök asztalhoz, ahol az elmúlt négy évben mindig győztes gárda tagja lehettem. Idén is jó lenne nyerni, végre a testvéremmel egy csapatban, az MTK Budapesttel. Emellett az NB I/B-ből való feljutás lesz fontos célunk. Fiatal a csapatunk, de erős, így velünk együtt történelme alapján az MTK-nak is az NB I-ben a helye!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!