Karate
Sterck Laura

Csak megszorítani tudtuk az Oroszlányt

Publikálva: 2018.01.09 Frissítve: 2018.01.09

A két hullámvölgy nem fért bele.

MTK Törökbálint – Oroszlányi SE Lions 84-97 (22-23, 17-17, 22-31, 23-26)
Törökbálint Sportközpont

A megszokott módon az egyik legjobb szurkolótábor kísérte el a vendégcsapatot az év első bajnoki mérkőzésére, Törökbálintra.

A hatodik percben 14-10-re még mi vezettünk, de alig több mint perccel később már 16-23-at mutatott az eredményjelző. Visszaküzdötte magát a csapatunk, és Mohay Péter labdaszerzését követően a legeredményesebb hazai játékos, Jakab Péter triplájával 22-23-ra záródott az első negyed.

A második játékrész is nagy küzdelmet, kiegyenlített játékot hozott, a félidőben 39-40 volt az állás.

A nagyszünet után Szabó Tibor dobta az első kosarat, de utána jött a – sajnos szinte minden meccsen előforduló – rövidzárlat, ami 1-12-es periódust jelentett. Ez a második ilyen két perc, mint később kiderült, rányomta bélyegét a meccs alakulására (42-52). Görgettük magunk előtt a 7-10 pontos hátrányt. A negyed vége előtt, mínusz hatnál, 20 másodpercünk volt egy utolsó támadásra, de ahelyett, hogy 3-4 pontra csökkentettük volna a különbséget, eladtuk a labdát, és persze kaptunk belőle egy triplát (59-68).

Bár 62-74-re elmentek a vendégek, továbbra is küzdöttek játékosaink, és Boinitzer Dávid vezérletével, öt perccel a vége előtt, 5 pontra megközelítettük az ellenfelet (75-80). A vendégek amerikai légiósával viszont egyszerűen nem bírtunk. A játék minden eleméből kivette a részét, és a 28 dobott pontja mellett a statisztikában nem mutatkozó dolgokban is bőven tett hozzá az oroszlányiak teljesítményéhez. Ennek ellenére, három perccel a vége előtt újra feljöttünk 5 pontra (77-82), de míg a végjátékban a sötét mezeseknél Madár András, Thomas Ryan Spagnolo és Kiss Kornél parádézott, nálunk ekkor nem ültek a dobások, és a mérkőzés összképénél nagyobb arányban győzött a vendégcsapat.

A két rövidzárlat ilyen jó ellenféllel szemben soknak bizonyult, a felzárkózások annyi energiánkat felemésztették, hogy a végjátékra már nem maradt elegendő.

A vereség ellenére erre a teljesítményre lehet alapozni, ezt a befektetett energiát kell állandósítani, és akkor a győzelmek sem maradnak el.

Simon Nándor szakmai vezető: – Aki sportol, két fő célja lehet. Az első, és egyben a legfontosabb, hogy eredményes legyen. A másik, hogy nagy közönség előtt tudja ezt hozni. Az OSE szurkolói az utóbbiról gondoskodtak. A játék irányítását a harmadik negyed elején átadtuk. Ezt a hátrányt nem voltunk képesek ledolgozni a kiváló dobóformát hozó OSE ellen. A játékunk összképével elégedettek lehetünk. Most hiba lenne ezt a lendületet nem kihasználni.

MTK Törökbálint U20 – Oroszlányi SE Lions U20 104-54 (32-10, 30-13, 17-15, 25-16)

Nagyszerű teljesítményt nyújtott utánpótlás együttesünk, amely a vártnál jóval nagyobb különbségű győzelmet aratott.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!