Karate
Sterck Laura

Csak futottunk az eredmény után (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.10.21 Frissítve: 2018.10.21 Kosárlabda női

Első idénybeli rangadónkat elbuktuk a BEAC otthonában

Szombat délután népes tömeg előtt játszották a női kosárlabda NB I harmadik fordulójának fővárosi rangadóját. Nagy Dóra irányította lányaink a BEAC Újbuda vendégeként, kiemelten fontos meccsen szerepeltek.

A Pusztai Sára, Szeitl Vanessa, Süle Krisztina, Szabó Flóra, Hegedűs Janka összetételű ötösünk kezdett, mindhárom egykori BEAC-ossal csatasorban. Nem indult fényesen a találkozó, 10-0-ás hazai futást Nagy Dóra időkéréssel kellett, hogy megtörjön. Védekezésben a vártnál sokkal agresszívabb volt ellenfelünk, nehezen építettünk akciókat.

Időkérést követően fokozatosan jöttünk vissza a meccsbe, azonban a kezdeti kétszámjegyű hátrány komoly tehernek tűnt. Eladott labdáinkat ellenfelünk keményen megbosszulta, csak az első negyed hajrájában sikerült igazán kapaszkodnunk. A padról jövő pontok, Czirják Noémi megoldásai, Bernáth Réka triplája, Koch Dóra elit védekezése nagyban segítették ezt, végül egylabdás (15-12) különbséget faragtunk.

Tovább folyt nem túl látványos, szemet nem igen gyönyörködtető medrében a rangadó. Helyenként Janka és Flóra összjátékaira azért tapssal reagált lelkes vendégtáborunk. 15-17-nél a vezetést is átvettük, ám a centerpárosunk, kiegészülve a kispadról jövőkkel nem bírta végig a második etapot. Egypontos hátrányból (33-32) fordulhattunk.

Nagy hangsúlyt fektetett a BEAC az egy-egy elleni játékokra, amelyekből túl könnyen vertek meg minket. Szabó Dóra ihletett formát fogott ki, ahogy irányítójuk Papp Klaudia is remekelt. Még tíz ponton belül maradtunk, de folyamatos közelítéseinket mindig megérezte a fehérmezes csapat és még jobban rákapcsolt.

Gondjaink elsősorban támadásban akadtak. Rossz döntések követték egymást, hosszú támadások, amelyek végén nyakatekert vállalásokat engedtünk el. Az adok-kapok legvégén, az utolsó percekben is maradt izgalom. Wéber Fruzsi dupláival hárompontosra csökkent a differencia. Azonban egy percen belül jártunk, a BEAC-nál a labda, végül csak fault árán sikerült megállítani őket, így állt be a 65-60-as végeredmény.

BEAC Újbuda – MTK Budapest 65-60 (15-12, 18-20, 18-10, 14-18)

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Nagyon rosszul kezdtünk, meg voltunk illetődve. Ez volt az első szoros meccsünk a szezonban, ez ilyenkor mindig nehéz. Sikerült összeszedni magunkat, de nagyon fárasztó mindig futni az eredmény után, így a végére nagyon elfáradtunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!