Atlétika
Jankovics Dániel

Csak egymás ellen tudnak versenyezni

Publikálva: 2020.04.10 Frissítve: 2020.04.10 Evezés

Evezősszakosztályunk a koronavírus-járvány idején szigorú szabályok betartása mellett még tudja folytatni a tréningeket. Egyesületünk edzőjét, Simon Tamást kérdeztük a jelenlegi helyzetről.

– Hogy folynak manapság a foglalkozások?

– Egyre nehezebb edzeni. A 16 éven aluliak és a 60 év felettiek nem látogathatják az evezőstelepet. Hozzám főként a fiatalok tartoznak, és szerencsére ők közel laknak, ezért biciklivel, vagy akár futva jönnek edzésre. Az öltözőket, WC-ket, szociális helyiségeket senki nem használja, és tömegközlekedéssel sem jöhetnek. A hajókat külön veszik ki a sportolók, egymástól távol szállnak vízre, és az előre megbeszélt találkozási ponton kezdjük el az evezősmunkát.

– Nehéz ilyenkor tartani a lelket a fiatalokban?

– Ebben a korban rendkívül sokat tudnak fejlődni a gyerekek, ezért elengedhetetlen, hogy minél többet tudjanak vízre szállni és a megfelelő munkát elvégezzék. Amennyiben ez nem történik meg, behozhatatlan fizikai hátrányba kerülhetnek. Természetesen hiányoznak az éles helyzetek, ezért ezeket egymás elleni küzdelmekkel szoktuk szimulálni, és gyakran elég kiélezett csatákat látunk.

– Milyen megmérettetéseken vettetek volna részt ebben az időszakban?

– Áprilisban két válogatóversenyen indultunk volna, előtte pedig hosszútávú viadallal kezdődött volna az idény. Utána a nemzetközi mezőnyt felvonultató Budapest-kupa jött volna, ami szintén fontos állomása szokott lenni az évnek.

– Mi lesz, ha az evezőstelepet is be kell zárni?

– A szakosztály vezetője, Székely Balázs számolt ezzel az eshetőséggel is, ezért az összes válogatott sportolónk kapott ergométert, illetve különböző súlyokat, eszközöket, melyeket otthon használhatnak. Készítettem „home” edzéstervet, hiszen vannak olyanok, akik most is csak házon belül tudnak mozogni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!