Atlétika
Nagy Marcell

Csak egy negyedet!

Publikálva: 2018.12.15 Frissítve: 2018.12.15 Kosárlabda női

Vasárnap végre lezárul az MTK Budapest női kosárlabdacsapatának négymérkőzéses idegenbeli sorozata - mindent egybevetve ezen a fellépésen van a legkevesebb esélyünk a sikeres szereplésre.

Jó előre le kell sajnos szögezni: nem a vasárnapi lesz csapatunk legreményteljesebb túrája. Eleve a tabella nem mellettünk szól, hiszen a második helyezett fogadja a tizenkettediket, a két fél között kilenc forduló után hatgyőzelemnyi – és négylégiósnyi – a különbség. A másik problémakör, ami nem az MTK Budapest sikerét vetíti előre, a játékosok állapota: mondjuk ki, tele vagyunk sérültekkel, ráadásul kizárólag mezőnyposzton, a bokájával bajlódó Pusztai Sára után a beteg Baksa Bettinára és a sarkát fájlaló Süle Krisztinára sem számíthat Nagy Dóra vezetőedző, bár utóbbi leül majd a kispadra, hogy meglegyünk tízen.

Ezek után nehéz szakmai okfejtésekbe bocsátkozni, hogy mi dönthet, mert majdnem minden tényező az ellenfél malmára hajtja a vizet, így gyakorlatilag egy túlélőtúrára utazunk Borsodba. Mégpedig meglepetésre nem Miskolcra, hanem Tiszaújvárosba, a DVTK ugyanis ott, 37 kilométerrel délebbre rendezi meg az összecsapást a szponzor kedvéért: mint a piros-fehérek hivatalos oldalán olvasható, a mérkőzés a Jabil támogatásával valósul meg. Eredetileg egyébként nálunk lett volna, a diósgyőriek azonban kérték a pályaválasztói jog felcserélését, minden bizonnyal szponzoruk kiszolgálása kedvéért.
Ez lesz így csapatunk negyedik idegenbeli mérkőzése egymás után.

Nagy Dóra mindenesetre ígéri, nem feltartott kézzel megyünk a diósgyőriekhez, a cél legalább egy negyedet megnyerni, míg hazai részről Cziczás László vezetőedző amondó, a győzelem számukra a kötelező kategóriába tartozik, ennek ellenére maximálisan komolyan veszik majd ezt a találkozót is. Ő abban bízik, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok most tudnak bizonyítani, számára ez ennek a mérkőzésnek a lényege. Egy biztos: a DVTK nagyon jó sorozatban van, a bajnokságban a legutóbbi hat meccsét megnyerte.

Női kosárlabda NB I, A-csoport
2018. december 16., 17:00
Aluinvent DVTK-MTK Budapest, játékvezetők: Pozsonyi László, Goda László, Nyilas István (Bogárdi János)
Tiszaújvárosi Sportcentrum

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!