Atlétika
Szabó Beatrix

Címvédésre készül (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.06.23 Frissítve: 2020.06.22 Cselgáncs

Gőz Roland sikert sikerre halmozott a tavalyi utánpótlás-világversenyeken, és az idén sem adná alább.

– Tavaly a junioroknál Eb- és vb-ezüstöt is szerzett, az U23-as korosztályban Európa-bajnok lett ősszel, ezt követően hogyan sikerültek a versenyek?

Sajnos betegség és kisebb sérülések miatt nem tudtam százszázalékosan odaállni tavaly év végén és idén januárban a felnőttviadalokra. Februárra teljesen rendbe jöttem, és Párizsban, a Grand Slamen jól is ment a küzdelem: az első győzelmet követően – a világranglistán harmadik – kubai ellenfelemet is kis híján felülmúltam, azonban a rutinja kifogott rajtam. Ennek ellenére elégedett voltam, majd pedig a francia fővárosban részt vehettem nemzetközi edzőtáborban, ahol a 90 kilogrammos súlycsoport tíz legjobbjával készülhettem. Ezt követően mentünk volna Oroszországba és Törökországba versenyre, illetve további edzőtáborokba, de a járványhelyzet miatt ezeket törölték.

– Hogyan telt a veszélyhelyzet alatti időszak?

Hazajöttem Szolnokra. Az elején még jó volt itthon lenni, ki tudtam pihenni a tavalyi évet, utána azonban rendkívül monotonná vált, hogy csak futással és otthoni súlyzózással telt minden napom. Nagyon hiányoztak a társak, a küzdelem és az edzői utasítások. Május közepétől kezdtük meg a közös edzéseket, először még csak szabadtéren, két hete pedig már egymás ellen is harcolhatunk. Nekem a súlycsoportomban a világ egyik legjobbjának számító Tóth Krisztián az edzőpartnerem, illetve a 100 kilogrammos Cirjenics Miklós.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!