Kézilabda
Dakos Noémi

Célegyenesben

Publikálva: 2018.02.15 Frissítve: 2018.02.15

A Ciga FC elleni kettős győzelemmel továbbra is két ponttal vezetjük a bajnokságot.

MTK Budapest – Ciga FC 2-0 (1-0)

Csapatunk a Ciprus – Slider, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Bazsi, Rácz Bandi, Fruzsi – Pedro összeállításban lépett pályára az első mérkőzésen, a tabella harmadik helyét elfoglaló ellenfelünk ellen. 

Az első perctől lassú, türelmes játékra rendezkedtünk be, míg ellenfelünk tömörülő védelemből indított gyors kontrákkal próbált operálni, átengedve a játék irányítását nekünk.

Az első komoly helyzetet a 13. percben alakítottuk ki, Pedro ívelését Majorosi próbálta kapura terelni, de a menteni érkező védő lábáról az alapvonalon túlra szállt a labda. A szögletből Latyak fejelt kapura, de nem volt elég benne erő, ezért a kapus könnyedén fogta.

A 19. percben Fruzsi ugrott ki a bal oldalon, a büntetőterületen belül passzolni próbált, de lefülelte a védelem, és a mezőnybe bombázott.

Az áttörés a 33. percben jött, amikor labdaszerzést követően felpörgettük a tempót, Czifra Ati Fruzsihoz ívelt, ő középen Kárpáti Kriszt találta meg, aki Majorosit ugratta ki a védők között, szélsőnk pedig a rá jellemző higgadtsággal fejezte be az akciót, és a jobb alsóba továbbította a labdát. (1-0)

A 40. percben Ciprust tornáztatták meg, de a jobbról érkező közeli lövésbe jól dobta bele magát kapusunk. A félidő utolsó helyzete Bazsi nevéhez fűződik, de távoli, félfordulatos lövése nem talált kaput.

A szünetet követően nem változott a meccs képe, a helyzeteket mi alakítottuk ki, ellenfelünk támadásait pedig rendre a saját térfelünk felénél hatástalanítani tudtuk. 

A 65. percben ElChiellini buktatta Majorosit a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja megszólalt, így büntető következett, amihez maga a sértett állt oda, és a megzőnygóljához hasonlóan ismét a jobb alsót vette célba, a kapus érezte az irányt, de nem volt esélye hárítani. (2-0)

A 75. percben kontrázott a Ciga FC, de ezt Rácz Bandi megakasztotta, sárga lapot kapott érte. Az utolsó negyedóra nyugodt mederben zajlott, az egyetlen helyzet Fruzsi nevéhez fűződik, aki Majorosi keresztbe ívelt labdáját lőtte a kapufára az utolsó másodpercekben, így az állás nem változott, az első mérkőzésen a játék képe alapján megérdemelten nyertünk.

Ciga FC – MTK Budapest 1-4 (1-3)

A második mérkőzésre változtattunk a védelemben, Balásfalvi helyett Kurtsits került a csapatba. A találkozó első percei rémálomszerűen alakultak. Középkezdésünket követően félpályánál labdát szereztek, majd két passzból lövésig jutottak, Ciprus verve volt, Dankiyolo pedig a jobb alsóba passzolt. (1-0)

A góltól felébredtünk, és perceken belül jött is a válasz. Az 5. percben jártunk, amikor Majorosi passzolt Pedrónak, aki hibátlan átvételt követően lőhetett a kapuba. (1-1)

A középkezdést követően a jobb szélen futott el a Ciga, a beadásból kapura fejeltek, de Ciprus jól zárta a szöget a röviden, így szöglet következett, amit Nokedli fejelt a kapu mellé. 

A játék hektikussá vált, próbált támadni ellenfelünk, mi jól védekeztünk, viszont előre nem voltunk pontosak, nem sikerültek jól a passzok. Ennek is volt köszönhető, hogy a 14. percben Rácz Bandi távoli lövésre vállalkozott 24-25 méterről. A labda csapódott lefelé, így nem volt kérdés, hogy utat fog találni a kapuba, így ezzel a mutatós találattal átvettük a vezetést. (1-2)

Amilyen hirtelen jött második gólunk, olyan gyorsan érkezett az újabb. Bandi szerzett labdát a felezőnél, amit Pedróhoz fejelt. Kis passz Bazsinak, aki Fruzsi elé tálalt, balszélsőnk pedig elemi erővel pókhálózta ki a bal felső sarkot, tovább növelve előnyünket mintegy 20 percnyi játék után. (1-3)

A 32. percben csak a hazaiak kapusán múlt, hogy nem született újabb találat. Ettől kezdve megnyugodtak a csapatok, és ismét az első mérkőzés képe alakult ki, fokozatosan átvettük az irányítást.

Szünet után helyzet helyzetet követett, de ezeket a kapusok, vagy a védők blokkolni tudták, így bár az irányítás a mi kezünkben volt, a kimaradt helyzetek frusztrálóan hatottak csapatunkra. 

Szinte a semmiből, váratlanul megszületett csapatunk negyedik gólja. Rácz Bandi ívelt középre, Bazsi a védőbe rúgta a labdát, a lecsorgót pedig minimális igazítás után Kárpáti Krisz lőtte kapura 21 méterről. Életerős bombája védhetetlenül szállt a bal felsőbe, újabb találat, amit gólszépségversenyre is bátran nevezhet csapatunk. (1-4)

Ezt követően a Ciga FC agresszívabb játékra váltott, több elkésett belépőt is láthattunk, a mérkőzés képe ebből adódóan változott meg negatív irányba. Kevesebb helyzet alakult ki, azok rendre kimaradtak, így az állás nem módosult, a második mérkőzés első perceit leszámítva nem volt kérdéses a hat pont sorsa.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!