Kézilabda
Kekezovity Anna

Budapesti rangadó jön

Publikálva: 2018.11.22 Frissítve: 2018.11.22 Kosárlabda női

Újabb MTK-Vasas következik. A meccs, ami mindig tartogat valamit.

A szezon elején elhalasztott mérkőzést pótolnak a női kosárlabda NB I-ben. A Vasas Akadémia csapatával még a harmadik fordulóban találkoztak volna lányaink, akkor azonban Földi Attila – riválisunk vezetőedzője – 3x3-as válogatott kapitányi elfoglaltsága miatt hiányzott klubjából.

Tavaly az alapszakasz során kétszer is kilencpontos vereséget szenvedtünk a pasarétiektől. Majd további két meccsen a Playout során is találkoztunk, amik még kiélezettebb csatákat hoztak. Idegenben négy ponttal kaptunk ki, a legutóbbi találkozásunknak számító legutolsó meccs pedig csak az utolsó másodpercben dőlt el a javukra.

Azóta azonban sok minden megváltozott. Mindkét együttes nagyban átalakult, idén a mezőny legfiatalabb kerete a Vasasé, akik megtartották jól ismert, magasan letámadó védekezésre építő, kellemetlen stílusukat.

Megtartották centerposzton Karakasevics Jefimiját, aki 9,6 ponttal, 8,4 lepattanóval továbbra is az egyik legveszélyesebb játékosuk. Régi ismerősként köszönthetjük Vukov Szonját, aki Vasas mezben térhet vissza a Városmajorba, nem beszélve a szintén egykori MTK-s Böröndy Vivienről. Rajtuk kívül szinte kizárólag a fiataloké a terep. A 2002-es születésű Dombai Réka idén a legponterősebb játékosukká nőtt ki, de Tóth Orsolya, Varga Alíz és Bach Boglárka is mindkét palánknál hasznos alkotóelemek.

Ami minket illet, a PINKK elleni győzelmet követően kimaradt egy hétvége a válogatott szünet miatt. Ezalatt az idő alatt két B-csoportos ellenféllel igyekeztünk ritmusban maradni. A BKG és a TF elleni találkozókon még mindig nem léphetett pályára Koch Dóra, aki az előző fordulóban sem játszhatott fejsérülés miatt. Hegedűs Janka azonban visszatért, ezen a héten viszont Szeitl Vanessa hiányzott sok edzésen, betegség miatt.

Foghíjas volt a kispad két hete is, mégis sikerült megmutatni, hogy milyen ereje van a lányok közti kémiának. Igazi csapatmunka kell szombat délután is, a Vasas ellen is, mivel fizikálisan biztosan, de valószínűleg mentálisan is komolyan próbára tesznek. Negyven perc koncentrációval és precíz, gyors játékkal sikerülhet megszerezni második győzelmünket is.

MTK Budapest - Vasas Akadémia

November 24. 16:00 Városmajori Kosárlabdacsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!