Kézilabda
Kekezovity Anna

Budapesten járt az Európai Maccabi Szövetség elnöke

Publikálva: 2015.10.25 Frissítve: 2015.10.24

Motti Tichauer a 2019-es Európai Maccabi Játékok lehetséges helyszíneivel ismerkedett.

Ahogy azt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter október 8-án bejelentette, Budapest megpályázza az Európai Maccabi Játékok rendezési jogát. A magyar főváros 2019-ben vállalná a sportesemény szervezését. A Zsidó Olimpiaként is ismert Makkabiádát négyévente rendezik Izraelben, mindig az olimpia évét követően, míg az Európai Maccabi Játékokat két évvel később tartják, ahogy idén Berlinben, ahol a magyar zsidó sportolók – hét arany-, nyolc ezüst- és négy bronzéremmel – az országok rangsorában a nyolcadik helyen végeztek.

Az európai szövetség elnöke – háromnapos budapesti látogatása során – találkozott és megbeszéléseket folytatott Fürjes Balázs, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztossal és dr. Ijgyártó István, kulturális diplomáciáért felelős államtitkárral.

Fogadta a delegációt dr. Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest elnöke, mint az Európai Maccabi Játékok rendezési jogáért kandidálók kiemelt stratégiai partnere.

Motti Tichauer, budapesti látogatása során megtekintette a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát, a Papp László Budapest Sportarénát, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központot, a Puskás Ferenc Stadiont, a Groupama Arénát, illetve látogatást tett az Új Hidegkuti Nándor Stadion építési területén.

Az Európai Szövetség elnöke és Robert Cohen, sportigazgató egyeztetett az 1906-ban alapított Maccabi VAC elnökével, Jusztin Ádámmal és az MTK Baráti Kör elnökével, Stern Péterrel.

Az Európai Maccabi Játékok 2019-es helyszínéről, idén november 15-én döntenek Budapesten.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!