Atlétika
Krizsán Xénia

Budapest Honvéd – MTK Budapest szombat, 15:30

Publikálva: 2015.07.22 Frissítve: 2015.07.22 Labdarúgás

Nagy hagyományokkal bír a két pesti csapat párharca. Az MTK 1902-ben, a Kispest 1916-ban mutatkozott be a legjobbak között, ahol a csúcsra járatták magukat. Mindkét gárda világszerte is ismertté vált.

A Budapest Honvéd, illetve jogelődei 31 alkalommal jutottak fel a dobogóra a bajnokság befejeztével. Ezen belül 13 alkalommal szerezték meg a bajnoki címet a 12 ezüstérem és a 6 harmadik hely mellett. Utoljára 1993-ban végeztek az élen (Illés Béla és Halmai Gábor segítségével). Ezt követően, előzmények nélkül, visszasüllyedtek a középcsapatok közé.

Világhírű játékosokat tudhattak soraikban: Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Bozsik József minden idők legjobb magyar futballcsapatának ászai. Az Aranycsapat gerincét a Honvéd adta, az már más kérdés, hogy a korra jellemző viszonyok következtében.

Az Aranycsapat másik felét az MTK delegálta, bár akkoriban Textilesnek, vagy Budapesti Bástyának, később Budapesti Vörös Lobogónak hívták. Hidegkuti Nándor, Zakariás József vagy Sándor Csikar neve világszerte ismert volt.

Az MTK és jogelődei 60 alkalommal zárhatták a bajnokságot dobogón, utoljára alig egy hónapja. 23 bajnoki címet (legutóbb 2008-ban), 20 második helyet és 17 bronzérmet ünnepelhetett a Hungária körút közönsége.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!