Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Búcsúzik a legsikeresebb alpesi sízőnk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.12 Frissítve: 2018.04.12 Sísportok

Miklós Edit befejezi pályafutását.

Miklós Edit, aki tavaly és idén is súlyos térdsérüléssel bajlódott, bejelentette, befejezi pályafutását. A 30 éves, csíkszeredai születésű alpesi síző 2010 óta versenyzett magyar színekben, és 2013 óta képviseli egyesületünket.

2011-ben robbant be a köztudatba, amikor a világbajnokságon kombinációban a 23. helyezést kaparintotta meg, műlesiklásban pedig a 31. helyen zárt. A következő év januárjában ő lett magyar színekben az első női világkupa-pontszerző, ugyanis 30. lett St. Moritzban a világkupán.

2013 decemberében építeni tudott erre a teljesítményre, és Val’d Isereben a 12. helyen végzett lesikló világkupafutamon. Élete legnagyobb sikerét a 2014-es téli olimpiai játékokon aratta, amikor Szocsiban a 7. helyet szerezte meg lesiklásban.

Világkupafutamon a legjobbja 2015-ben következett, ugyanis St. Moritzban bronzérmet szerzett.

Edit az utóbbi években sérülések miatt nem tudott úgy teljesíteni, ahogy szeretett volna. 2017 januárjában a jobb térdében szakadt el a szalag, aminek következtében hosszas rehabilitáció következett.

A tavalyi év végére vissza tudott térni országunk legsikeresebb alpesi sízője, de 2018 januárjában újabb szerencsétlenség következett: a 30 éves sportoló keresztszalagja elszakadt, így ismét műtéti beavatkozásra volt szükség, így a pjongcsangi téli olimpián nem indulhatott, hiába dolgozott szüntelenül azért, hogy újra formába kerüljön az ötkarikás játékokra.

Ha nincsenek az említett sérülések, Edit pályafutása másképp is alakulhatott volna, azonban klubunk sportolója így is rendkívül sikeres karrierre tekinthet majd vissza.

A visszavonálásának közvetlen oka mégsem a sérülés. További részletek hamarosan.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!