Tenisz
Piros Zsombor

Búcsú a kupától (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2017.12.22 Frissítve: 2017.12.22 Röplabda

Nincs miért szégyenkezni

Vasas Óbuda – MTK Budapest 3-2 (–18, 22, 15, –25, 9)
Folyondár Sportközpont, 300 néző
Vezette: Ujházi, Nagy L.

Vasas Óbuda: Vietti 1, Török K. 27, Bodovics 12, Kostelanská 23, Capelli 7, Haneline 14
Cserék: Juhár (liberó), Kiss G., Papp O.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

MTK Budapest: Kötél 5, Godó 15, Kis R. 7, Legros 11, Takács B. 11, Hatziefsztratiadu 12
Cserék: Nagy F. 1 (liberó), Szabó Á., Nyuka 2, Lesi
Megbízott vezetőedző: Tímár Edit, Tüske Bence

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Vasassal mérkőztünk a legjobb négy közé jutásért. A párharc első felvonását 3-2-re az óbudaiak nyerték, ráadásul a találkozó hajrájában Tóth Gábor a kizárás sorsára jutott, így a Folyondár utcai visszavágón Tímár Edit és Tüske Bence meccselt helyette.

Csapatunk remekül kezdte a visszavágót, a lányok egyáltalán nem tűntek idegesnek vagy megilletődöttnek. Az első szettben 7-7 után kezdtük lerázni ellenfelünket: Jókay Zoltán előbb 7-10-nél, majd 11-15-nél kért időt, ám mindezek ellenére is meg tudtuk őrizni előnyünket a játszma végéig (18-25).

A második szett már kiegyenlítettebb játékot hozott, egyik csapat sem tudta ellenfelére erőltetni akaratát. Ez idő tájt született a mérkőzés talán legemlékezetesebb pontja, amelyet nem más, mint csapatunk liberója, Nagy Fanni szerzett. Bár 11-11-et követően a Vasas tett szert hatpontos előnyre (20-14), ám innen még vissza tudtunk jönni (22-22). A hajrát mégis a hazaiak bírták jobban, így egyenlítettek (25-22).

A harmadik szettben úgy tűnt, nehezen tudjuk túltenni magunkat az imént elvesztett játszmán: a feljavuló Vasas folytatta magabiztos játékát, azonban sajnos mi nem tudtuk elkapni a fonalat. A hazaiak tízpontos előnnyel húzták be végül a szettet, így már 2-1-re vezettek (25-15).

A negyedik játszmára visszatért a meccs elején látott MTK: ismét remekül mezőnyöztünk, ráadásul támadásban is felvettük a versenyt ellenfelünkkel. A szett során végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ritkán nőtt 2-3 pont fölé a különbség. Bár 24-24-es állásnál megint vitatható döntést hozott a játékvezetői páros, ez úgy tűnt, a Vasast zavarta meg jobban, és végül behúztuk a negyedik játszmát (25-27).

Az ötödik, döntő játszmában hatalmasat küzdöttek lányaink, kihozták magukból a maximumot, ám rutinosabb ellenfelünk ránk tudta erőltetni akaratát (15-9).

Bár a Vasas Óbuda jutott végül a legjobb négy közé a Magyar Kupában, még sincs ok a szégyenkezésre: a lányok megtettek minden tőlük telhetőt, és ami még fontosabb, az ősz során meccsről meccsre javult a játékunk. Ez több mint biztató a rájátszásra nézve.  

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!