Atlétika
Krizsán Xénia

Bravúros rajt (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.09.03 Frissítve: 2019.09.03 Tenisz

Nehéz körülmények között, simán elvesztett első játszma után a döntő szettben lenullázta a magasabban rangsorolt orosz Tyihonovát Nagy Adrienn, a junior US Open nyitókörében. A 32 között az indonéz Nugroho vár rá.

Nem indult egyszerűen a magyar versenyzőknek az év utolsó korosztályos Grand Slam-versenye, a junior US Open. A viadal hivatalosan vasárnap kezdődött, de ők az első nap programjába nem kerültek be, míg hétfőn a rossz New York-i időjárás miatt órákon keresztül az öltözőben kellett maradnia Nagy Adriennek és Makk Péternek.
Órákkal később, már bőven az esti órákban azonban Nagy végre pályára léphetett a legendás Flushing Meadows teniszcentrumban. Nem kapott könnyű ellenfelet a nyitókörben a világranglista 27. helyen álló magyar lány: a 14. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Tyihonovával került szembe.
Az első szettben nem is volt esélye Nagynak, egyszer sem tudta hozni az adogatását, amit Tyihonova keményen megbüntetett, és huszonhét perc alatt 6:1-re behúzta a játszmát. A folytatásban azonban erőre kapott klubunk – párosban junior Grand Slam-bajnok – kiválósága: végig vezetve – három bréket is végrehajtva – 6:4-re nyerte meg a második felvonást.
A döntő szett pedig egészen egyszerűen elsöprő volt: Adri húsz perc alatt, 6:0-ra lerendezte a mérkőzést, s bravúros győzelemmel jutott a 32 közé, ahol az indonéz Priska Madelyn Nugroho vár rá.
Ha az időjárás is úgy akarja – márpedig az előrejelzések szerint igen –, akkor sűrű programjuk lesz a magyaroknak kedden. Itthoni idő szerint fél 7-kor Nagy már a 16 közé jutásért játszhat, Makk Péter ugyanakkor kezdheti még az első fordulós mérkőzést. Majd néhány órával később párosban is mindketten érdekeltek lesznek: az előbbi a japán Kavagucsi, az utóbbi pedig a brit Fery oldalán.

Nagy Adrienn–Anasztaszija Tyihonova (orosz) 1:6, 6:4, 6:0

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!