Kézilabda
Kekezovity Anna

Bravúros fordítás Mezőkövesden (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.09 Frissítve: 2019.02.13 Labdarúgás

Vert helyzetből álltunk fel.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 2-3 (1-1)

Mezőkövesd Városi Stadion, 1380 néző

Vezette: Berke Balázs (Medovarszki, Ring, Vígh-Tarsonyi, Takács, Csonka)

Gólszerző: Drazsics (28.), Vajda (47.) illetve Katona (32.), Kanta (66.), Vass Patrik (79.)

Sárga lap: Szalai (25.), Pillár (47.), Cseri (54.), Vadnai (64.) illetve Lencse (34.), Vass Ádám (62.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas (Silye, 45.), Pillár, Szalai, Vadnai – Bertus, Meszhi – Molnár, Cseri (Koszta, 79.), Pekár (Vajda, 45.) – Drazsics

Vezetőedző: Kuttor Attila

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Gengeliczki, Szelin, Deutsch – Kulcsár (Torghelle, 70.), Bognár, Vass Ádám, Vogyicska (Kanta, 60.), Vass Patrik (Schön, 90+1) – Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában együttesünk a hetedik helyen tanyázó Mezőkövesd Zsóry FC otthonába látogatott. A találkozó első 15 perce viszonylag eseménytelenül telt, egyik csapat sem tudott fogást találni vetélytársán.

A 18. percben Molnár került ígéretes pozícióba a tizenhatoson belül, de végül Kicsak jó ütemben mozdult ki. Néhány perccel később Molnár távolról próbálkozott, ukrán kapusunk azonban ezúttal is figyelt.

Tíz perccel ezt követően megszerezték a vezetést a hazaiak: Drazsics szép kényszerítő után kapta vissza a labdát, majd higgadtan, laposan gurított a kapuba 12 méterről. Sokáig nem örülhetett a Kövesd: a 32. percben Katona passzolt Lencséhez, akitől elvették a védők a labdát, azonban a játékszer visszapattant Katonához, aki 16 méterről gyönyörű gólt akasztott ballal a hosszú felsőbe. Fiatal labdarúgónknak ez volt az első NB I-es találata.

A 40. percben remek kontrát vezettünk, melynek a végén Kulcsár lőhetett Katona passzából, Szappanos védeni tudott. Két perccel később a kék-sárgák előtt adódott sansz, Kicsak azonban remekül zárta a szöget, így hárította Vadnai próbálkozását. Újabb helyzet nem adódott a félidő végéig, 1-1-es állásnál jött a szünet.

A második játékrész borzasztóan kezdődött: Drazsics beadására Vajda érkezett a 47. percben, és ugyan az első lövését hárította Kicsak, a kipattanót már közvetlen közelről bekotorta a félidőben csereként beálló támadó.

Egészen a 66. percig tartott a mezőkövesdi előny: Bognár pazar ütemben ugratta ki a bal szélről a tizenhatoson belülre befutó Deutsch-ot, aki Kantához passzolt, ő pedig laposan a kapuba lőtt. A 71. percben a vezetést is megszerezhettük volna, azonban Szappanos remekül leért Lencse lapos, rövid sarok felé száguldó lövésére.

A 74. percben ismét Lencse lódult meg, majd szépen készített le Kantához, akinek a megpattanó lövése épphogy elkerülte a kaput.

­Öt perccel később sikerült megfordítani a meccset: Vass Patrik szöktette Katonát a jobb oldalon, majd kapta vissza a labdát, és kapásból, ballal óriási gólt akasztott a hosszúba.

Az utolsó tíz percben már a hazaiaknak kellett futni az eredmény után, azonban igazán nagy lehetőségig nem jutottak el. A hosszabbításra Feczkó Tamás beküldte Schön Szabolcsot, akinek ez volt élete első felnőtt NB I-es találkozója. A hajrában okosan játszottunk, nem volt veszélyben a győzelem, így végül megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!