Atlétika
Krizsán Xénia

Bravúros döntetlen

Publikálva: 2019.04.21 Frissítve: 2019.04.21 Kézilabda

Rendkívül értékes pontot szereztünk a GVM Europe-Vác otthonában.

GVM Europe-Vác–MTK Budapest 27-27 (15-16)
Vác Városi Sportcsarnok, 390 néző
Vezette: Réti, Szedmák

GVM Europe-Vác: Arenhart – Jovetics 1, Kácsor 6 (1), Helembai 2, Hámori 1, Lakatos 8 (3), Radoszavljevics 2
Csere: Bukovszky – Pappné Szamoránsky 4, Szabó K. 1, Szondi 1, Souza, Diószegi 1
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MTK Budapest: Lajtos – Slakta, Karnik 7 (2), Dakos 5, Kovács G. 1, Tóth E. 5, Fekete B. 4
Csere: Győri – Mihálffy 1, Stranigg 2, Bánfai, Zsiborás 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 1-7; 15. p.: 6-8; 20. p.: 9-10; 26. p.: 10-14; 34. p.: 15-19; 40. p.: 18-22; 47. p.: 23-23; 55. p.: 26-26

A K&H női kézilabdaliga 22. fordulójában csapatunk a tabella 5. helyén álló Vác otthonába látogatott. A papírforma sima hazai sikert vetített előre, főleg, hogy Golovin Vlagyimir továbbra sem számíthatott csapata egyik legmeghatározóbb játékosára, a műtét után lábadozó Termány Ritára.

A nem túl biztató előjelek ellenére fantasztikusan kezdtük a mérkőzést: az első hazai gólra egészen a 7. percig kellett várni, ám eddigre a mieink már ötször is bevették Barbara Arenhart kapuját. Elsősorban Dakos Noémi, Fekete Bozsana és Karnik Szabina okozott sok fejtörést a hazaiaknak, Idővel aztán felzárkózott a Vác, a játékrész derekán mindössze két gólra olvadt az előnyünk, és bár a folytatásban ismét meg tudtunk lépni néggyel, a szünetben végül 15-16-ot mutatott az eredményjelző.

A második félidőben is remekül rajtoltunk, ezúttal Tóth Eszter vezetésével növeltünk újfent négygólosra előnyünket. Szilágyi Zoltán tanítványai azonban ezúttal sem rogytak meg, a negyedórával a mérkőzés vége előtt egyenlíteni tudtak. Fáradni látszottak a mieink, ám a szívük vitte őket előre, így fej-fej mellett érkezett a hajrához a két csapat. Pár másodperccel a végső dudaszó előtt hétmétereshez jutottak a hazaiak, ám az amúgy is remek napot kifogó Győri Barbara hárítani tudta Lakatos Rita próbálkozását, így egy ponttal távozhattunk Vácról.

Bár a mérkőzés egészét tekintve a győzelem sem lett volna elképzelhetetlen – a hazaiak egyszer sem vezettek –, a Vác otthonában szerzett egy pont így is a bravúr kategóriába tartozik. Sokáig azonban nem ünnepelhetünk, április 27-én a Siófok látogat az Elektromos csarnokba.

Golovin Vlagyimir:Hatvan perc odaadó küzdelme eredményezett egy pontot, ami számunkra óriási siker.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!