Karate
Hárspataki Gábor

Bosszantó vereség

Publikálva: 2017.10.15 Frissítve: 2017.10.15

Nem sikerült az utolsó két perc.

MTK Törökbálint – Miskolci EAFC 71-74 (20-28, 12-11, 22-24, 17-11)
Törökbálint Sportközpont

Lagymatag kezdést láthattunk a mieinktől. Bár az első negyedben dobtunk húszat, a kapott 28 pont vállalhatatlanul sok (20-28). Gyors öt ponttal feljöttünk háromra, de megtorpantunk, és egy darabig 3-5 pont volt a különbség. Aztán újabb eladott labdáink következtében 30-39-nél támadhatott az első félidő utolsó másodperceiben a Miskolc, de Mohay Péter elcsente a játékszert, és Jakab Péter a dudaszó előtt fél másodperccel 32-39-re alakított az eredményt.

Reméltük, hogy ezzel a lendülettel kezdjük majd a második félidőt – nem így lett. Megint bealudtunk az elején, és pillanatok alatt kaptunk két kosarat, így gyorsan tíz fölé nőtt a hátrányunk (32-43). Sőt, a negyed hetedik percében már 14 pont is volt közte (46-60). Mintha ekkor fogtuk volna föl, hogy így elúszik a győzelem, és megváltozott a játék képe. A záró felvonás kilencpontos miskolci előnynél következett (54-63).

Azt a harcosságot és védekezést láthattuk a negyedik negyedben, amit már addig is kellett volna. Ennek következtében az ötödik percben már csak három pont volt a hátrányunk (60-63), sőt hamarosan átvettük a vezetést is (67-65). Sajnos utána figyelmetlenségeink miatt megint megakadtunk. Fölöslegesen szabálytalankodtunk a mezőnyben, így dobott kettőt az ellenfél. Ezután egypontos vezetésnél támadhattunk, de lépéshibával indult el a játékosunk. Ilyen bosszantó hibák ahhoz vezettek, hogy 68-66-ról 68-72-re alakult az állás, és a fordításra már nem volt idő. Jakab 2+1 akciója révén még 71-72-re feljöttünk, de utána két sikeres miskolci büntető következett, és bár még volt egy hárompontos kísérletünk – gyűrűt is ért a dobás – el kellett könyvelnünk a vereséget.

A tavalyi negyedik helyezett, jó erőből álló Miskolc ellen nem szégyen kikapni, de bosszantó, hogy ezt a mérkőzést simán meg kellett volna nyernünk. Ha hozzátesszük, hogy Győrben is nyerhető meccset buktunk el egyetlen ponttal, állhatnánk 4-0-val is 2-2 helyett.  

Igen nehéz feladat, nyíregyházi vendégjáték vár a mieinkre a következő fordulóban.

Simon Nándor szakmai vezető: – A mérkőzésen több ki nem kényszerített hibát is elkövettünk, amit ma lelkesedéssel nem tudtunk igazán kompenzálni. Az első negyedben nagy előnyt adtunk a Miskolcnak, amivel egészen a végjátékig szépen gazdálkodtak. A negyedik negyedben átvettük ugyan a vezetést, de megőriznünk nem sikerült. Most úgy látom, hogy hatalmas energiákat vagyunk képesek mozgósítani, és ez mindenképpen pozitív. Egyben azt is gondolom, hogy akkor tudunk igazi sikereket elérni majd, ha megtanuljuk ezeket az energiákat hatékonyan felhasználni. Jelenleg a legfontosabb célunk az, hogy hitünket megőrizve építsük a csapatunkat tovább.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!