Tenisz
Gálfi Dalma

Berni! Boldog születésnapot! (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.05.26 Frissítve: 2020.05.26 Rövidpályás gyorskorcsolya

Május 26-án ünnepli születésnapját klubunk edzője, a váltóban Európa-bajnoki aranyérmes, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai negyedik helyezett Heidum Bernadett.

Berni tavaly fejezte be aktív sportpályafutását, de nem ment messzire, hiszen klubunknál folytatta edzőként. Emellett a Testnevelési Egyetemen végzi a gyorskorcsolya-szakedzői képzést, illetve július közepére várja első gyermekét.

– Hogy vagy? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy vagytok?

– Jól vagyunk, köszönjük szépen. Minden rendben, de sajnos terhességi cukorbetegségem van, szóval jelenleg a diéta a legnagyobb kihívás. Mostanra egészen megszoktam, ezen kívül nincsen semmi panaszom, jól viselem a dolgot.

– Hogy telik a születésnapod?

– Leginkább tanulással, hiszen épp zajlik a vizsgaidőszak, öttől pedig edzés lesz. Három online vizsgán és két beadandón már túl vagyok, de még hátra van újabb három számonkérés.

– Hogy tetszik az edzősködés?

– Egyszerű volt az átállás, hiszen a sportpályafutásom utolsó néhány évében sok junior bekerült a keretbe Bácskai Sára Luca, vagy Jászapáti Petra, akiket igyekeztem felkarolni és segíteni. Tanítani még nem volt módom, tehát abba bele kellett rázódni, hiszen más a kisebbeknek elmagyarázni úgy az alapokat, hogy ők még nem igazán értik az összes szakkifejezést.

– Mit tudsz hasznosítani a tanulmányaidból?

– Számos olyan dolog van, amit kamatoztatok, mint például a pszichológia és a pedagógia. Egyelőre az edzésprogram kialakításába nem szólok bele, de már jobban átlátom, hogy mi hogyan van összerakva.

– Min fog változtatni, ha meglesz a diplomád?

– Az önmagában sokat nem jelent, de ha már több mint húsz évig koriztam, szerettem volna, hogy legyen róla papírom. Az, hogy miként kellene megtanítani a gyerekeket korcsolyázni a fejemben van, inkább azt a háttértudást tudom majd hasznosítani, amit Telegdi Attiláéktól tanulunk. Emellett akad még számtalan olyan tárgy – mint például a biokémia és az élettan –, ami később az edzésterv megírásában lesz hasznos, és lehetővé teszi, hogy nagyobb segítséget nyújtsak Kun Bálint Tibornak.

– A kijárási korlátozás alatt te tolmácsoltad dr. Gyömbér Noémi, sportpszichológus tanácsait a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Facebook oldalán. Honnan jött ez az ötlet?

– Igazából hosszú távú együttműködés él köztem és a szövetség között, ami már a debreceni Európa-bajnokság előtt elkezdődött, amikor felkértek nagykövetnek. Ezúttal tulajdonképpen Noémi tanácsait tolmácsoltam, aki a Testnevelési Egyetemen oktat sportpszichológiát. Mindig szívesen segítek a szövetségnek az ilyen kezdeményezésekben.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!